Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Razii pentru limitarea răspândirii Covid-19. Călători fără mască în mijloacele de transport TCE, amendați în Ploiești

razii-pentru-limitarea-raspandirii-covid-19.-calatori-fara-masca-in-mijloacele-de-transport-tce,-amendati-in-ploiesti

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, împreună cu polițiști locali, au desfășurat o acțiune în municipiul Ploiești pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55 din 2020, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate.

Potrivit IJP Prahova, polițiștii au verificat, în ultimele 24 de ore, peste 40 de autovehicule destinate transportului și au fost transmise recomandări cu privire la respectarea măsurilor de protecție atât de către conducătorii auto, cât și de către pasagerii aflați în autovehicule.

„De asemenea, au fost identificate 4 persoane care nu respectau obligația de a purta masca de protecție în mijlocul de transport în comun. Au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale (dintre care 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020)  în valoare de peste 3.000 de lei”, a precizat IJP Prahova.

Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.  Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, este recomandarea IJP Prahova, care sfătuiește populația să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Articolul Razii pentru limitarea răspândirii Covid-19. Călători fără mască în mijloacele de transport TCE, amendați în Ploiești apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns