Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Razii de amploare în Prahova pentru depistarea celor care încalcă legislația anti-covid

razii-de-amploare-in-prahova-pentru-depistarea-celor-care-incalca-legislatia-anti-covid

În ultimele 48 de ore, aproximativ 1.000 de polițiști, jadarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova și reprezentanți ai autorităților locale au acționat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

Comunicatul IJP Prahova:

În cadrul activităților au fost controlate peste 1.000 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 7.000 de persoane și verificate peste 1.400 de autovehicule (dintre acestea peste 600 mijloace de transport public în comun).

Pe parcursul activităților de control, polițiștii aduc la cunoștință cetățenilor necesitatea, dar și obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi: piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, având în vedere Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, noaptea trecută, în Ploiești și comunele Blejoi, Păulești, Târgșoru Vechi și Bucov s-a desfășurat o acțiune cu forțe mărite, la nivelul municipiului Ploiești fiind suplimentate efectivele zilnice aflate în serviciu, inclusiv cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

În cadrul acțiunii au fost verificate 30 de societăți comerciale, 123 de auto verificate și 163 de persoane au fost legitimate, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Reamintim cetățenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856/2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.

Articolul Razii de amploare în Prahova pentru depistarea celor care încalcă legislația anti-covid apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns