Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie și în spaţiile publice deschise din Prahova

purtarea-mastilor-de-protectie-devine-obligatorie-si-in-spatiile-publice-deschise-din-prahova

Autorităţile din Prahova au decis ca masca de protecţie să fie purtată, în mod obligatoriu, în spaţii publice exterioare. Decizia este valabilă pentru toţi cei care locuiesc sau tranzitează judeţul, cu excepţia copiilor cu vârste sub 5 ani, şi se aplică în două intervale orare, 7.00-11.00 şi 15.00-23.00, scrie News.ro.

De la 1 august, prahovenii, dar şi cei care tranzitează judeţul sunt obligaţi să poarte masca de protecţie în spaţiile publice exterioare.

Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie, în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 7.00-11.00 şi 15.00-23.00.

Prefectura Prahova:

De la această măsură sunt exceptaţi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară.

În judeţul Prahova au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 31 de focare de coronavirus, 11 dintre acestea fiind încă active. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 78 de noi cazuri de COVID-19.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns