Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Prahova, în topul negru al județelor cu cele mai multe decese asociate covid în ultima săptămână

prahova,-in-topul-negru-al-judetelor-cu-cele-mai-multe-decese-asociate-covid-in-ultima-saptamana

Potrivit ultimului raport al Institutului Național de Sănătate Publică, până la 18 octombrie, 29,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Vaslui, Caraş Severin şi Dâmboviţa.

”81,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60% din decese au fost la bărbaţi. 95,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată’” se arată în raportul covid al INSP.

Medicii susțin că s-a ajuns în această situație gravă pentru că oamenii se prezintă la spital doar când fac forme grave ale bolii.

Citește și Crește îngrijorător numărul de infectări? Ai la îndemână o soluție sigură de acces la opinii medicale avizate

În cazul în care pacienții sunt persoane vârstnice, care suferă și de alte boli cronice, aceștia ajung rapid la terapie intensivă, unde rata de supraviețuire este, în aceste condiții, una foarte redusă.

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a făcut și o corelare între explozia de cazuri din ultima vreme şi numărul tot mai mare de decese.

„Din păcate, e o tendinţă care se manifestă şi în alte locuri, creşterea numărului de decese. Eu o pun în legătură directă cu numărul mare de noi cazuri şi cu faptul că boala ajunge să-i afecteze şi pe cei mai în vârstă”, a declarat Azoicăi pentru adevarul.ro.

Potrivit DSP Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova 8112 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 275 persoane au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a 2 persoane (o persoană de sex masculin de 67 de ani, și o persoană de sex feminin, de 86 ani), cu comorbidități.

 

Articolul Prahova, în topul negru al județelor cu cele mai multe decese asociate covid în ultima săptămână apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns