Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Posturile de şofer, contabil şi inginer – printre cele mai căutate de către români

posturile-de-sofer,-contabil-si-inginer-–-printre-cele-mai-cautate-de-catre-romani

Aproape 150.000 de români au căutat în luna octombrie un loc de muncă pe platforma de recrutare www.eJobs.ro, cele mai frecvente cuvinte cheie folosite de aceştia fiind „şofer”, „inginer”, „contabil”, „manager”, „asistent medical” sau „consilier juridic”, potrivit datelor transmise ieri de platforma de recrutare online și preluate de Agerpres.
„Agent vânzări” şi „asistent vânzări” au fost alte două expresii cheie care au înregistrat mii de căutări în ultima lună. De asemenea, „remote”, „part time” şi „internship” au suscitat un interes crescut în rândul candidaţilor, reflectând noul mod de lucru pe piaţa muncii. Acestea sunt, totodată, şi strâns legate de numărul din ce în ce mai mare de tineri care vor să se angajeze.
„Vorbim despre candidaţi care au mers ţintit spre aceste joburi şi în cazul cărora putem vorbi şi de un grad foarte ridicat de relevanţă atunci când aplică pentru o anumită poziţie pentru că, în mod natural, cauţi joburile cu care eşti compatibil din punctul de vedere al pregătirii şi experienţei profesionale. Aceste căutări exprimă foarte bine ce se întâmplă în piaţă şi care sunt categoriile de candidaţi care fie au rămas fără job în ultima perioadă, fie nu mai sunt mulţumiţi de jobul actual”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Atunci când au efectuat căutări în funcţie de industriile în care ar vrea să lucreze, candidaţii au pus pe primul loc vânzările, urmate de call-center-e, marketing, resurse umane, contabilitate şi IT.
Căutările candidaţilor oglindesc oferta disponibilă în piaţă, în condiţiile în care în luna octombrie cele mai multe joburi noi au fost postate pentru domeniile transport/distribuţie, vânzări, administrativ/logistică şi relaţii clienţi/call center.
În total, aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie pe eJobs.ro.
Deşi numărul de aplicări pentru străinătate a scăzut semnificativ în ultimul an, joburile care presupun cunoaşterea avansată a unei limbi străine se află în continuare în vizorul candidaţilor. Cele mai multe căutări au fost făcute pentru joburile care presupun cunoaşterea limbii germane, franceze, italiene şi spaniole.
În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns