Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Ploieștiul se apropie rapid de scenariul roșu. Rata de infectare, din ultimele 14 zile, a ajuns la 2,49/1000 de locuitori. Apelul prefectului județului Prahova

ploiestiul-se-apropie-rapid-de-scenariul-rosu-rata-de-infectare,-din-ultimele-14-zile,-a-ajuns-la-2,49/1000-de-locuitori.-apelul-prefectului-judetului-prahova

Rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49/1000 de locuitori la nivelul municipiului Ploiești. Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a lansat, marți, un apel către cetățeni să respecte măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Prefectul județului, Cristian Ionescu, le recomandă cetățenilor purtarea măștii de protecție, inclusiv în spațiile publice deschise, păstrarea distanței fizice, evitarea deplasărilor care nu reprezintă o urgență, dezinfectarea periodică a mâinilor și a spațiilor comune, precum și izolarea și anunțarea cadrelor medicale în cazul apariției simptomelor asociate SARS-CoV-2.

Pentru evitarea aglomerării transportului public de persoane, dar și pentru evitarea contactului cu potențiali factori de infectare, prefectul județului, Cristian Ionescu le solicită operatorilor economici publici sau privați să analizeze și să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfășurarea activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului.

Ținând cont de evoluția ratei de infectare și de a probabilității ca aceasta să depășească nivelul de 3/1000 locuitori, la nivelul Ploieștiului, prefectul Cristian Ionescu le solicită Consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din municipiu să se constituie în regim de urgență, să analizeze și să identifice toate soluțiile în vederea aplicării Scenariului 3 (exclusiv on-line), imediat ce acest lucru se va impune.

„Totodată, soluțiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Județean Școlar Prahova, cât și părinților”, se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Prahova.

La nivel de județ, rata de incidență a atins astăzi, 20 octombrie, nivelul de 1,79/1000 de locuitori.

Articolul Ploieștiul se apropie rapid de scenariul roșu. Rata de infectare, din ultimele 14 zile, a ajuns la 2,49/1000 de locuitori. Apelul prefectului județului Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns