Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Ploieștenii buni platnici la bugetul local în perioadă de criză Covid. Grad de încasare de aproape 90% a impozitului pe clădiri și pentru mijloacele auto

ploiestenii-buni-platnici-la-bugetul-local-in-perioada-de-criza-covid.-grad-de-incasare-de-aproape-90%-a-impozitului-pe-cladiri-si-pentru-mijloacele-auto

Dacă la începutul anului 2020, la scurt timp după instalarea stării de urgență, îngrijorările privind plata taxelor și impozitelor erau majore, datele atestă că, în ciuda crizei Covid-19, gradul de încasare s-a menținut la un nivel ridicat la Ploiești. Nu același lucru se poate spune despre încasările din taxele și tarifele pentru eliberarea de licențe și autorizațiilor de funcționare, ceea ce poate conduce la ideea că mulți nu s-au mai hazardat să-și deschidă noi afaceri.

În ciuda situației legate de Covid-19 și a dificultăților financiare ale multora, ploieștenii s-au dovedit buni platnici când vine vorba de plata impozitului pe clădiri.

Gradul de încasare, pe primele luni ale anului 2020 a fost de 93,38%, în timp ce per total, până la această dată gradul de realizare este de 89,08, la bugetul local ajungând din impozite și taxe pe proprietate peste 126 de milioane de lei.

Un grad la fel de mare de încasare se constată și în cazul impozitului pentru mijloacele auto, unde pe primele nouă luni ale anului gradul de încasare a fost de 91,93%, respectiv 90,43% în cazul persoanelor fizice și 94,52% în cazul persoanelor juridice, suma colectată la bugetul local fiind de 15,8 milioane de lei.

„Gradul de încasare este mare la Ploiești. Am făcut o previziune realistă la începutul anului pentru ca autoritatea să-și poată estima corect investițiile. Ploieștenii și-au achitat taxele și impozitele. Noi am lucrat pe toată perioada stării de urgență, dar și ulterior, în perioada stării de alertă”, ne-a declarat Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiești.

În primele nouă luni ale anului 2020, cele mai mici încasări se dovedesc a fi la capitolul taxe și tarife pentru eliberarea de licențe și autorizațiilor de funcționare – 45,53%, semn că mulți nu s-au mai hazardat să își deschidă noi afaceri.

Un grad mic de încasare este și la capitolul vânzări și bunuri și servicii – 59,66%.

Articolul Ploieștenii buni platnici la bugetul local în perioadă de criză Covid. Grad de încasare de aproape 90% a impozitului pe clădiri și pentru mijloacele auto apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns