Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Pierde Norvegia organizarea Euro 2020? Autoritățile norvegiene au impus o regulă „imposibilă”, care creează mari controverse!

pierde-norvegia-organizarea-euro-2020?-autoritatile-norvegiene-au-impus-o-regula-„imposibila”,-care-creeaza-mari-controverse!

Cu o lună și câteva zile înaintea startului la Euro 2020 handbal feminin, Norvegia nu are certitudinea că poate organiza turneul final. Danemarca este gata să preia în totalitate competiția.

Euro 2020 la handbal feminin este programat să se desfășoare în perioada 3-20 decembrie în Norvegia și Danemarca. Naționala României face parte din Grupa D, care se va desfășura la Trondheim. Adversarele sunt Norvegia, Germania și Polonia.

Norvegia poate pierde organizarea Euro 2020 dacă nu schimbă „regula strictă”

Norvegia are protocoale sanitare stricte, care ar putea duce la eliminarea oricărei formații. Concret, dacă apare un singur caz pozitiv la testele pentru Covid-19, toată echipa sportivei infectate este exclusă din competiție, plus adversara pe care a întâlnit-o cel mai recent.

Plecând de la această regulă strictă, Norvegia riscă să piardă organizarea turneului final dacă Federația Europeană de Handbal (EHF) pune piciorul în prag, susține tv2.no.

În Danemarca, acest protocol sanitar nu este chiar atât de strict. Sportivul infectat trebuie izolat, iar echipa va fi testată.

Atâta timp cât autoritățile norvegiene de sănătate își mențin cerințele stricte, Norvegia nu poate fi organizatorul”, a susținut Bent Nyegaard, expert în handbal al postului TV 2 Danemarca.

Președintele Federației Norvegiene de handbal, Kare Geir Lio, a susținut, cu 37 de zile înainte de începerea campionatului, că forul pe care îl coordonează încearcă să convingă autoritățile norvegiene pentru a aborda modelul danez. De ce este complicată regula specială impusă de norvegieni? „Dacă un jucător se infectează, înseamnă că întreaga echipă trebuie să plece și tulbură întreg campionatul într-un mod rău, din punct de vedere sportiv”, a răspuns Lio.

Bent Nyegaard consideră că întregul eveniment trebuie transferat în Danemarca dacă Federația Norvegiană de Handbal nu reușește să convingă autoritățile să relaxeze reglementările: „Dacă Norvegia menține regula strictă, atunci este mai bine ca Danemarca să preia desfășurarea întregului campionat ca unic organizator. Este imposibil să izolezi total opt națiuni care vin la Trondheim din diferite locuri ale Europei”.

Kare Geir Lio nu se lasă provocat de inițiativa Danemarcei”, susține TV2 Norvegia, ci a lăudat cooperarea cu autoritățile norvegiene, pe care le-a numit „campioane mondiale la controlul infecțiilor”. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, președintele federației crede că trebuie să aibă un răspuns.

Omologul Federației Daneze, Per Bertelsen, a declarat că țara lui poate organizat tot Euro 2020, în cazul în care Norvegia renunță. „Există multe provocări logistice, dar cu experiența noastră cred că vom reuși. Norvegia încă își are partea sa din turneu și atunci trebuie să vedem ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Bertelsen.

The post Pierde Norvegia organizarea Euro 2020? Autoritățile norvegiene au impus o regulă „imposibilă”, care creează mari controverse! appeared first on Prosport.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns