Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Percheziții la persoane bănuite de trafic de migranți vietnamezi. Membrii grupării sunt din Prahova, Dâmbovița și din București

perchezitii-la-persoane-banuite-de-trafic-de-migranti-vietnamezi.-membrii-gruparii-sunt-din-prahova,-dambovita-si-din-bucuresti

Gruparea infracțională cercetată este bănuită că ar fi efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, mai multe transporturi ilegale de migranți de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autoritățile din Bulgaria, migranții fiind transportați ilegal din Grecia către România.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița din cadrul Poliției Române, împreună cu cei ai Direcţiei de Prevenire și Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Poliției de Frontieră Române, au efectuat, joi, două percheziții domiciliare, într-un dosar de trafic de migranți.

Trei persoane bănuite au fost aduse, joi, cu mandat la sediul I.G.P.F., tot aici fiind conduși și 10 migranți de origine vietnameză, depistați la una dintre locații.

„Două persoane au fost reținute, fiind prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, în vederea punerii în mișcare a acțiunii penale, audierii și a luării unei măsuri preventive. Ancheta în cauză a început anul acesta, polițiștii celor 3 structuri efectuând cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița”, a anunțat IPJ Dâmbovița.

Gruparea infracțională cercetată, spun polițiștii din Dâmbovița, este bănuită că ar fi a efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, mai multe transporturi ilegale de migranți de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autoritățile din Bulgaria, migranții fiind transportați ilegal din Grecia către România.

IJP Dâmbovița a anunțat că membrii grupării sunt cetățeni români, stabiliți în zona Municipiului București și a județelor Prahova și Dâmbovița.

„Reamintim că, la data de 13 octombrie 2020, a fost depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, un transport ilegal de 9 migranți de origine vietnameză, unul dintre liderii grupării fiind oprit în trafic în momentul în care ar fi organizat activitatea infracțională și ar fi intenționat să părăsească România, cu destinația Germania. Față de acesta și de conducătorul auto al autoutilitarei folosite pentru transportul ilegal al migranților a fost luată de către ofițerii de cercetare penală măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgoviște, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, a anunțat IJP Dâmbovița.

În urma acestor activități, au fost ridicați aproximativ 10.000 de lei, 6.200 de euro și 1.300 de dolari.

Migranții de origine vietnameză au fost audiați în calitate de martor, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Articolul Percheziții la persoane bănuite de trafic de migranți vietnamezi. Membrii grupării sunt din Prahova, Dâmbovița și din București apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns