Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Percheziții la o grupare de hoți care ”opera” în Franța și trimitea ”prada”, prin curieri, în Prahova

perchezitii-la-o-grupare-de-hoti-care-”opera”-in-franta-si-trimitea-”prada”,-prin-curieri,-in-prahova

Polițiștii prahoveni au descins în această dimineață la mai multe adrese din județ unde o grupare de hoți români din Franța trimitea bunurile furate pentru a fi vândute. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.250.000 de euro.

Comunicatul IJP Prahova:

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au documentat activitatea infracțională în colaborare cu autoritățile judiciare din Franța, a mai multor persoane bănuite de tăinuire.

În această dimineață, polițiștii efectuează 17 percheziții domiciliare în județele Prahova, Ilfov, Buzău, Vrancea, Teleorman, Cluj, Bihor, Mehedinți, Dolj și Sectorul 2 București, 4 mandate europene de arestare vor fi puse în aplicare.

A fost constituită o echipă comună de anchetă, cu autoritățile judiciare din Franța, pentru documentarea activității infracționale a 4 persoane, care în perioada septembrie 2018 – octombrie 2020, s-ar fi deplasat de mai multe ori pe teritoriul Franței și ar fi comis infracțiuni de furt în dauna unor societăți care desfășoară activități în domeniul topografiei/geometriei solului.

Ulterior, ar fi expediat bunurile prin colete în România și le-ar fi vândut către alte persoane care desfășurau activități în domeniu.

Au fost identificate mai multe persoane fizice care au cumpărat bunuri de la persoanele bănuite, aceștia fiind suspectați de comiterea infracțiunii de tăinuire.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.250.000 de euro.

14 persoane vor fi conduse la audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Articolul Percheziții la o grupare de hoți care ”opera” în Franța și trimitea ”prada”, prin curieri, în Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns