Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Partidul Mișcarea Populară cere guvernului să nu închidă piețele agroalimentare

partidul-miscarea-populara-cere-guvernului-sa-nu-inchida-pietele-agroalimentare
Partidul Mișcarea Populară solicită Guvernului să nu închidă piețele agroalimentare. 

Această decizie ar fi o lovitură groaznică și nedreaptă aplicată micilor producători agricoli și comercianților români, și așa afectați de măsurile anti-pandemie luate până acum. De asemenea, ar fi o măsură care-i afectează pe cei mai vulnerabili dintre noi, vârstnicii care își fac cumpărăturile în piețe.

Furnizăm guvernului o soluție de natură să reducă aglomerația din piețe: amenajarea de piețe volante în toate orașele României. În acest fel, asigurăm și respectarea normelor sanitare, și accesul oamenilor la produsele agroalimentare, și supraviețuirea economică a celor care trăiesc din roadele pământului românesc.

Noi, echipa PMP-Prahova, suntem de părere că guvernanții au obligația să își comunice mai bine și să-și explice deciziile care îi afectează pe oameni.

Pe bună dreptate, românii se întreabă de ce se închid piețele, iar hypermarket-urile, nu.

Nu credem că răspunsul poate fi „pentru că, în piață, iar se respectă normele anti-pandemie, iar, în hypermarket, da”.

Nu credem, pentru că acesta ar fi un răspuns care incriminează autoritățile centrale și locale.

Spre deosebire de hypermarket, în piețe, autoritățile, și nu producătorii, au posibilitatea și obligația de a asigura condițiile de respectare a acestor măsuri. Fie și printr-o abordare mai fermă a celor care le încalcă.

Nimeni, nici măcar președintele sau guvernul, nu își poate permite să plaseze pe umerii micilor producători agricoli responsabilitatea autorităților statului!

Suntem și vom fi mereu apărătorii și partenerii micilor producători agricoli prahoveni. Fiindcă suntem prahoveni ca tine, care țin cu tine”, se arată într-un comunicat al PMP Prahova.

Post-ul Partidul Mișcarea Populară cere guvernului să nu închidă piețele agroalimentare apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns