Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Până pe 15 decembrie, firmele pot să ceară reeşalonarea datoriilor acumulate în starea de urgenţă

pana-pe-15-decembrie,-firmele-pot-sa-ceara-reesalonarea-datoriilor-acumulate-in-starea-de-urgenta

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat prelungirea termenului până la care se acordă această facilitate, vorbind totodată și despre alte măsuri pe care le pregătește.

Florin Cîțu: „Ordonanţa, oricum, chiar dacă se publică după 25, am spus clar ce face, permite reeşalonarea acestor datorii acumulate în perioada de la începutul stării de urgenţă până la 25 octombrie.

Ideea este simplă, companiile au până pe 15 decembrie să facă această cerere de reeşalonare pentru anul viitor.

Deci, nu este neapărat, nu ne limităm la 25 octombrie pentru luni, dar este bine să o avem aprobată astăzi. Pe lângă ce am prezentat până acum în spaţiul public, am îmbunătăţit puţin condiţiile, nu vor fi executări silite până la 25 decembrie şi tot astăzi vom introduce în ordonanţă încă o facilitate, discuţiile cu companiile la Consiliul Economic Social, am avut şi noi aceste discuţii şi, faţă de ce am propus, pentru perioada 26 octombrie – 25 decembrie nu se vor calcula nici dobânzi şi nici penalităţi pentru aceste obligaţii fiscale scadente de la intrarea în starea de urgenţă până în data de 25 decembrie.

Deci, dacă există companii care au depus declaraţii şi nu pot să plătească şi vor să fie în reeşalonare, până li se aprobă reeşalonarea, există o perioadă de timp.”

Articolul Până pe 15 decembrie, firmele pot să ceară reeşalonarea datoriilor acumulate în starea de urgenţă apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns