Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Oficial, elevii din Prahova au nevoie de aproximativ 22.000 de tablete pentru cursurile on-line

oficial,-elevii-din-prahova-au-nevoie-de-aproximativ-22.000-de-tablete-pentru-cursurile-on-line

Învățământul online, soluție propusă de Ministerul Educației în cazul localităților cu o rată de infectare mai mare de 3 la 1000 de locuitori, dar și în cazul apariției unor focare de Covid la nivelul unităților de învățământ, se dovedește mai degrabă o îngrădire a dreptului la educație pentru copiii care nu dispun de niciun mijloc de comunicare on-line.

La mai bine de o lună de la debutul anului școlar 2020 – 2021, dar și la opt luni de la apariția primului caz confirmat de Covid-19 în România, sistemul de educație nu este încă pregătit să ofere soluții viabile pentru elevi când vine vorba de învățământul on-line.

În Prahova, oficial, necesarul de tablete pentru elevi este de aproximativ 22.000. Pentru 6.800 de elevi dintre aceștia, tabletele ar urma să sosească în aceste zile, prin Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în baza cererilor transmise la începutul pandemiei, când Inspectoratul Școlar Județean raporta că numai 5% dintre elevi din județ nu au acces la computer, laptop, tabletă sau telefon.

Citește și: Educația online. 5% dintre elevii din Prahova nu au acces la computer, laptop, tabletă sau telefon

Numai că de atunci situația s-a schimbat, dovadă fiind faptul că, suplimentar față de necesarul solicitat la începutul pandemiei, necesarul este acum de încă 15.000 de tablete.

Pentru restul elevilor, responsabilitatea de a asigura tablete pentru elevi cade în sarcina autorităților locale, care trebuie să se preocupe de achiziția acestor dispozitive.

Inspectoratul Școlar Județean ar urma să transmită administrațiilor locale ghidul în baza căruia ar urma să achiziționeze tablete.

Singura problemă este că, deja, în mai multe localitățile din Prahova unde rata de infectare a depășit 3/1000 de locuitori, unitățile de învățământ s-au închis, lucru care presupune continuarea orelor online. Cum? Pentru elevii care nu dispun de astfel de dispozitive șansa la învățământ este 0.

Articolul Oficial, elevii din Prahova au nevoie de aproximativ 22.000 de tablete pentru cursurile on-line apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns