Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

O localitate din Prahova a intrat în carantină, după ce în două săptămâni au fost depistate 15 cazuri de COVID-19

o-localitate-din-prahova-a-intrat-in-carantina,-dupa-ce-in-doua-saptamani-au-fost-depistate-15-cazuri-de-covid-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19, notează Agerpres.

Declararea carantinei zonale în Gornet Cuib a fost luată pe baza datelor raportate de către DSP cu privire la numărul de persoane declarate pozitiv. 

„Această hotărâre a fost adoptată din cauză că: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori.

Cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice”, precizează Prefectura Prahova.

În acest context, intrarea/ieşirea în/din satul Gornet va fi permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Conform oficialităților din Prahova, măsura carantinei ar urma să fie instituită pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a coronavirusului.

Carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii CJSU.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns