Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

O asistentă de la Ambulanța Prahova a murit din cauza COVID-19

o-asistenta-de-la-ambulanta-prahova-a-murit-din-cauza-covid-19

O asistentă din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova a murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Starea de sănătate a femeii s-a deteriorat rapid, ea fiind transferată la un spital din Medgidia din lipsa locurilor disponibile la ATI în Prahova, notează Agerpres.

Oficialii
Prefecturii Prahova spun că asistenta în vârstă de 50 de ani prezenta
comorbidități.

“Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SAJ Prahova, iniţial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la Spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul.

În spitalele
din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele
destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Femeia avea şi comorbidităţi –
obezitate şi diabet”, au declarat, duminică, reprezentanții Prefecturii
Prahova.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la Ambulanța Prahova au fost depistați pozitiv la COVID-19 un medic, cinci asistente, trei ambulanţieri, un operator registrator de urgenţă şi trei din rândul personalului TESA.

În momentul
de față sunt internați un medic, un asistent medical şi un ambulanţier. În
izolare se află patru şoferi, contacţi direcţi ai cazurilor confirmate.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns