Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Muncitori indieni abandonați pe un șantier din centrul Ploieștiului: “Nu suntem plătiți de 42 de zile și ne-au fost luate și pașapoartele”

muncitori-indieni-abandonati-pe-un-santier-din-centrul-ploiestiului:-“nu-suntem-platiti-de-42-de-zile-si-ne-au-fost-luate-si-pasapoartele”

Mai mulți muncitori din India care lucrează pe șantierul Palatului Justiției din Ploiești au protestat, luni, 27 iulie, din cauză că nu și-au primit banii de aproape două luni, scrie Observatorul prahovean.

Protestatarii, în jur de 15 persoane, au afișat chiar în locul în care muncesc mai multe pancarte, pe care au scris, în limba engleză, că nu și-au mai primit leafa de 42 de zile și au reclamat faptul că li s-au reținut abuziv pașapoartele.

Mesaje ale muncitorilor din Asia: “Vream să ne angajăm în altă parte. Români, ajutați-ne!”

“42 days, no food, no money” – 42 de zile, fără mâncare, fără bani;“Please, give our passports, we want to go to other company” – Vă rugăm, dați-ne pașapoartele înapoi, vrem să mergem la altă companie;“Romania people, our help” – Poporul român, ajutorul nostru.

La fața locului a fost trimis un echipaj al Poliției Locale Ploiești.

Șantier de 24 de ani! Ce firmă a încheiat ultimul contract cu Ministerul Justiției

Ministerul de Justiţie se zbate de peste 20 de ani să termine construcţia unei clădiri în care să funcţioneze în condiţii decente Curtea de Apel Ploieşti şi Tribunalul Prahova. Lucrările la Palatul Justiţiei din Ploieşti au început în 1996, dar proiectul e încă departe de a fi finalizat, scria, anul trecut, Adevărul.

Ultimul contract a fost încheiat pe 2 decembrie 2015 de Ministerul Justiţiei cu SC Rotary Construcţii SRL, din Bucureşti. Termenul de execuţie a lucrărilor era de 18 luni de la data începerii acestora, 15 ianuarie 2016, conform unui comunicat al Curţii de Apel Ploieşti.

Termenul de finalizare a fost modificat ulterior, din cauza întârzierilor, pentru 5 decembrie 2019, dar nici acest obiectiv nu a fost atins.

Palatul de Justiţie Ploieşti ar trebui să aibă o suprafaţă de aproape 20.000 de metri pătraţi şi cinci etaje. Aici ar trebui să fie judecate peste 35.000 de dosare anual.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns