Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Mizeria politică a momentului: PSD își schimbă părul, dar pe Iordache… ba. PNL și USR, talk-show ca la ușa cortului

mizeria-politica-a-momentului:-psd-isi-schimba-parul,-dar-pe-iordache…-ba.-pnl-si-usr,-talk-show-ca-la-usa-cortului

Și tocmai când PSD anunța că se primenește politic, renunțând la cele mai sinistre personaje, a arătat că a învățat ceva de la Lavoisier: ”nimic nu se schimbă, totul se transformă.”

Florin Iordache, aka ”altă întrebare”, nu se mai regăsește pe listele candidaților pentru Parlament. Wooow! Cam așa a reacționat electoratul fidel social democraților, pentru cel infidel știa deja că unuia ca Iordache i se schimbă doar rochița, urmând să defileze remunerat pe altă scenă.

Au mai fost și alte nume de PSDiști vechi și controversați, care nu mai apar pe listele pentru viitoarele parlamentare, însă în cele mai multe cazuri sunt polițe politice plătite de Ciolacu.

Iordache a avut statut special, așa că a apărut ca propunere surpriză – un post pe viață în Consiliul Legislativ, cu modestul salariu de aproximativ 8000 de lei/lună. Nu asta este însă ceea ce irită, ci faptul că Iordache este unul dintre promotorii măcelăririi Codului Penal, în favoarea lui Dragnea. Și imediat spiritele s-au încins: ”Tocmai ăsta să fie președintele unui for, care își dă cu părerea despre legile date în Parlament?”

Consiliul Legislativ şi-a început activitatea la 1 aprilie 1996, ca organ consultativ de specialitate al Parlamentului, înfiinţat în temeiul art. 79 al Constituţiei din 1991 şi având ca principale atribuţii avizarea proiectelor de acte normative şi ţinerea evidenţei oficiale a legislaţiei României. Celelalte atribuţii ale Consiliului Legislativ sunt prevăzute în Legea nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ.

Și vine ziua alegerii celor ca vor ocupa un loc în acest Consiliu, ca urmare a faptului că alții se plictisiseră deja de aproape 25 de ani pe acolo, demisionând. La concurență se aflau Florin Iordache, susținut de PSD, de cealaltă parte fiind Augustin Zegrean, susținut de PNL. În ecuație apăruse și un vice din partea USR.

Din cele 240 de voturi, Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, fiind votat practic doar de grupul PNL, nu şi de USR. În schimb, Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile, deci cu 17 mai mult decât ar fi strâns PSD, ALDE şi ProRomânia la un loc.

Așadar, cine să fi votat pentru Iordache? Calculul politic le spune liberalilor că USR ar fi trădat, ca să își asigure vicepreședinția. Stupoare! Tocmai USR, formațiunea care a atacat vehement gașca lui Dragnea, incluzându-l aici și pe Iordache? O astfel de ipoteză ar arunca USR și PLUS (uitasem, scuze!) în zona sinistră a politicii românești.

Au apărut și reacțiile, fiind evidentă tensiunea celor care urmau să formeze o alianță guvernamentală de dreapta, respectiv PNL-USR-PLUS.

„USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc. Afirmațiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache și Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câștigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraționist la adresa USR, nu se înțelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre.  Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, și cel al prezenței USR, ar rezulta că nu toți parlamentarii PNL și-au votat propriul candidat.”, a scris deputatul USR, Cătălin Drulă.

„După cum arată rezultatele, nu există altă variantă, dacă ne uităm la voturile obținute de Iordache și de candidatul USR, altă concluzie nu se poate trage”, a declarat, miercuri, președintele PNL, Ludovic Orban.

Convenabilă situație pentru PSD, care acum bagă bățul prin gard. Surse din PSD, citate de Digi24: ”a existat o înțelegere cu USR pentru suținerea senatorului George Dircă la șefia secției din Consiliul Legislativ. În schimbul voturilor date de PSD candidatului USR, parlamentarii lui Dan Barna ar fi trebuit să nu voteze candidatul propus de PNL, pe Augustin Zegrean.”

Într-un comunicat de presă, liberalii spun că vor depune o sesizare la CCR:

„Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR.”

Nu aș vrea să cobesc, dar la cum evoluază aceste tensiuni pe scena politică, la cum PNL și USR se canibalizează politic, nu ar fi exclus ca liberalii să ajungă să facă o alianță cu social-democrații, mai degrabă decât una cu USR-PLUS, care reprezintă un real pericol pentru liberali.

Articolul Mizeria politică a momentului: PSD își schimbă părul, dar pe Iordache… ba. PNL și USR, talk-show ca la ușa cortului apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns