Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Mihai Rotaru a promis „trei jucători”. Până acum, „transferurile” Craiovei sunt: nepotul lui Balaci, doi preparatori şi prelungirea contractului lui Mamut


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/general.php on line 222

Perioada de mercato este în toi, campionatul s-a reluat şi el de ceva vreme, iar Universitatea Craiova nu a punctat la niciun capitol: nu a transferat niciunul dintre cei jucători promişi de finanţatorul Mihai Rotaru şi nici nu a câştigat vreun meci în Liga 1.

„Vom aduce maxim trei jucători. Am demarat discuţiile. Vom juca miercuri-duminica până în mai şi trebuie să avem un lot super dimensionat” spunea Mihai Rotaru acum o lună de zile.

Între timp, în Bănie nu a ajuns niciun nou jucător la prima echipă, chiar dacă a făcut câteva transferuri.

I s-a prelungit contractul lui Mamut

Deşi cea mai mare problemă a vicecampioanei în această perioadă este antrenorul principal, Corneliu Papură fiind contestat vehement din toate părţile, clubul din Bănie nu este activ nici pe piaţa transferurilor. Spaniolul Juan Camara, anunţat în premieră de ProSport ca fiind în vizorul Universităţii Craiova, aşteaptă încă răspunsul de la FIFA, după memoriul depus, abia apoi ar putea semna cu gruparea din Bănie.

Între timp însă etapele se scurg, iar atmosfera din oraş este explozivă, fanii fiind nemulţumiţi de lipsa transferurilor, de rezultate şi mai ales de menţinerea pe banca tehnică a lui Cornel Papură.

Primul transfer al iernii la Universitatea Craiova nu este de fapt o noutate.

Lui Ivan Mamut i s-a activat opţiunea de transfer definitiv, el fiind iniţial împrumutat de la formaţia de ligă secundă Inter Zapresic. Deşi croatul nu a reuşit, din postura sa de vârf de atac, niciun gol în Liga I, iar Craiova are numai două goluri marcate în ultimele cinci meciuri, Mamut i-a convins pe conducătorii clubului să-i activeze clauza de cumpărare.

Atanas Trică, lovitură de imagine

Al doilea transfer al Universităţii Craiova este în primul rând o lovitură de imagine, fiindcă oltenii l-au adus în club pe nepotul uriaşului Ilie Balaci. Atanas Trică este, la cei 16 ani ai săi, în primul rând nepotul „Minunii Blonde”, iar apoi un junior de perspectivă. Se pare că însuşi Mihai Rotaru a insistat pentru ca „Ati” să ajungă în Bănie, unde s-a alăturat echipei secunde a clubului.

Nu la fel de insistent s-a dovedit finanţatorul oltenilor în cazul aducerii unor jucători de valoare în iarna aceasta. Interesant este că Atanas Trică a preferat Universitatea Craiova în detrimentul FCU Craiova, echipă pe care a antrenat-o, nu cu mult timp în urmă, tatăl său, Eugen Trică.

Doi preparatori străini au descins în Bănie

Alte două transferuri au reuşit oltenii la nivelul staff-ului, prin aducerea celor doi preparatori fizici străini: Rui Santos şi Ian Coll.  Portughezul Rui Santos a lucrat în sezonul precedent la Reading, în Championship, iar scoţianul Ian Coll vine de la Ludogorets Razgrad, după ce a fost şi în staff-ul lui Celtic Glasgow. „Vrem să completăm staff-ul. Nu suntem o echipă care să ne batem pe presing sus. Acum, toată echipa evoluează la 60%. Astea sunt estimările noastre. E îmbucurător că putem crește“ spunea Mihai Rotaru la finalul turului.

Oricum, două probleme majore se constată în evoluţia echipei din Bănie: golurile puţine şi căderea fizică a echipei în repriza secundă. Dacă prima problemă ar putea fi rezolvată abia la revenirea lui Elvir Koljic, cea de-a doua se vrea pusă la punct prin venirea celor doi preparatori străini.

 

 

 

 

The post Mihai Rotaru a promis „trei jucători”. Până acum, „transferurile” Craiovei sunt: nepotul lui Balaci, doi preparatori şi prelungirea contractului lui Mamut appeared first on Prosport.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns