Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Masca de protecție devine obligatorie în toate localitățile din Prahova în aer liber – DOCUMENT

masca-de-protectie-devine-obligatorie-in-toate-localitatile-din-prahova-in-aer-liber-–-document

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis aseară ca masca de protecție să devină obligatorie în toate spațiile publice deschise în toate județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Este și cazul județului Prahova, unde rata a ajuns la 1,71 de cazuri la mia de locuitori. Pentru a intra în vigoare este nevoie de o ordonanță de guvern care ar putea fi adoptată chiar în ședința de mâine a Executivului.

Potrivit hotărârii 51 a CNSU, se propune modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Măsura se aplică la nivelul tuturor localităților dintr-un județ, dacă rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar dacă la nivel județean rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităților unde aceasta depășește 1,5/1.000 de locuitori. Documentul poate fi descărcat de aici: Hotarare CNSU nr. 51 din 02.11.2020

 

Articolul Masca de protecție devine obligatorie în toate localitățile din Prahova în aer liber – DOCUMENT apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns