Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Manifestul candidatului independent la alegerile parlamentare, Mihai Apostolache, care a devenit viral

manifestul-candidatului-independent-la-alegerile-parlamentare,-mihai-apostolache,-care-a-devenit-viral

Mihai Apostolache va candida independent la alegerile parlamentare din Prahova, care vor fi organizate pe 6 decembrie.

Acesta a postat pe Facebook un text-manifest cu motivele care l-au determinat să facă acest gest, care s-a viralizat:

De ce candidez? Manifest
Am fost în Parlament, am făcut legi bune pentru oameni. Printre acestea, legea prin care am scutit de la impozitul pe pensie persoanele cu handicap accentuat sau grav sau legea prin care ziua de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Naționale.
Am încercat să strang parlamentarii de Prahova în jurul unor inițiative comune. Nu am reușit, adeseori primii care m-au înșelat au fost chiar cei din partidul din care făceam parte.
Am avut un moment de lehamite. M-am retras complet din viața politică și m-am dedicat carierei universitare.
Sunt absolvent al universității ploieștene, conferențiar universitar la UPG Ploiești, specializat in drept public (administrativ și constituțional), am format câteva generații de profesioniști, am scris mai multe cărți și articole de specialitate.
Am învățat, am făcut sute de ore de cercetare și studiu, am obțin diploma de doctor în Drept la Universitatea din București, am urmat studiile postdoctorale.
Am o familie minunată. Mihaela, soția, este tot conferențiar universitar la UPG, și și-a construit o carieră universitară similară cu a mea.
Cele două fete ale noastre, de care suntem foarte, foarte mândri, învață la școli din Ploiești.
Avem aceeași viață ca toți cei din generația noastră care sunt părinți. Cu schimbul, ducem fetele la școală, le luăm de la școală, le ducem sau le luăm de la pregătiri, le ducem sau le aducem de la baschet. Sunt mândru că fiica cea mare este în echipa de baschet a municipalității ploieștene care, recent, a obținut medalia de bronz la Turneul Final al Campionatului Național de Baschet Feminin (U14) organizat la Ploiești.
Ca toți cei din generația noastră ce sunt părinți ne bazăm pe ajutorul bunicilor, care se ocupă de fetele noastre atunci când nu suntem acasă. Avem și vecini destoinici, gata oricând să ne dea o mână de ajutor.
Îmi este imposibil să asist impasibil la cum niște non-valori fără conștiință își bat joc de viața mea și a celor din jurul meu. Pentru că, vrei nu vrei, politicienii sunt cei care ne decid regulile după care trăim și ne influențează decisiv calitatea vieții.
Trăim într-un oraș falimentar, ruinat și dus pe marginea prăpastiei de către politicieni incompetenți. Copiii întregii comunități, sunt expuși zi de zi unor pericole și umilințe de nepermis.
În special în Ploiești, realitatea cotidiană pe care o trăim împreună, copii, părinți și vârstnici, este aceea a unei poluări excesive și toxice, a unor școli fără apă caldă sau căldură, a unor locuri de joacă distruse și neîngrijite în care copiii își pun în pericol viața, a unor spitale subfinanțate sau greșit conduse etc.
Am studenți din tot județul Prahova. Am discutat cu ei. Știu despre umilințele la care sunt supuși navetiștii, sunt revoltat de faptul că în zeci de localități apa foarte scumpă este furnizată după bunul plac al celor de la HidroPrahova.
Cunosc zeci de cazuri de învățători, profesori sau medici umiliți de către administrațiile locale sau județeană, pentru că ”sunt la pixul lor”.
Furia și frustrarea generate de aceste situații intolerabile sunt motorul care m-au readus în viața publică. Împreună cu un grup de oameni, care au soluții concrete pentru schimbarea în bine a vieții lor și a celor din jur, am format în urma cu câțiva ani Asociația Prahova în Acțiune.
A fost cea mai bună decizie din viața mea. Am reușit să ne adunăm în jurul acelorași valori și idei oameni din diferite categorii socio-profesionale, de pe teritoriul întregului județ Prahova. Am realizat o serie de activități în comunitate, încercând să aducem normalitatea în viața noastră de zi cu zi.
Alături de colegi inimoși ne-am implicat cu succes în acțiuni care să ducă la stoparea poluării în zona Ploiești, precum și la sancționarea vinovaților.
Din nou, ne-am lovit de aceeași atitudine sfidătoare, de complicitățile cu interlopii – asumați sau gulere albe – și de incompetența clasei politice.
Crearea unui partid local a fost o reacția noastră de apărare, dar și de atac, împotriva acestora și a acțiunilor lor iresponsabile, criminale, chiar.
La alegerile locale prahovenii ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun, că suntem cu adevărat o structură în care ei se regăsesc.
Prahova în Acțiune, partid înființat cu mai puțin de un an în urmă, a șocat vechea clasă politică locală prin numărul de voturi cu care prahovenii ne-au creditat. Candidații noștri au obținut 17.464 de voturi, 27 consilieri locali și doi consilieri județeni.
Acest vot al dumneavoastră, al prahovenilor, ne-a validat ca fiind o forță politică de neignorat în Prahova și n-o să vă dezamăgim. Ar fi o lipsă de respect față de dumneavoastră să nu continuăm lupta.
Ca lider al acestei mișcări a prahovenilor, am considerat că este obligația mea să-mi asum candidatura independentă la Camera Deputaților, cu toate riscurile pe care un astfel de demers le ridică.
Nimeni nu are voie să meargă și să doarmă patru ani, pretextând că ”fișa postului” nu i-a permis să se implice în rezolvarea problemelor comunității care l-a votat.
Eu știu că parlamentarii, deputați sau senatori, au obligația să rezolve problemele celor care i-au votat nu să fugă de ei. O să le arăt tuturor câte poate face un parlamentar pentru cei care l-au ales. Citește continuarea aici:

De ce candidez?ManifestAm fost în Parlament, am făcut legi bune pentru oameni. Printre acestea, legea prin care am…

Publicată de Mihai Cristian Apostolache pe Marţi, 20 octombrie 2020

 

Articolul Manifestul candidatului independent la alegerile parlamentare, Mihai Apostolache, care a devenit viral apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns