Lucruri mai puţin ştiute despre cel mai celebru castel din România. Se află în Prahova

Toată lumea ştie că celebrul Castel Peleș este un palat din Sinaia ce a fost construit între anii 1873 şi 1014. Construită ca reședință de vară a regilor Românie, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familie Regale a României și adăpostește Muzel Naţional Peleş.

Sunt însă şi lucrui mai puţin ţtiute despre acest palat

Lucruri mai puţin ştiute despre cel mai celebru castel din România

1.Prima etapă a construcției a costat aproximativ 6,5 lei milioane de lei-aur, în jur de 50 de milioane de dolari astăzi.

2. Când a început construirea castelului denumirea localității s-a schimbat din Podul Neagului în Sinaia.

3. Construcția imperiului de la Sinaia a început în anul 1873. Banii au venit atât din fonduri publice cât și din banii lui regelui Carol.

4. Amenajarea Apartamentului Imperial de la primul etaj al castelului, pentru împăratul Austro-Ungariei, Franz – Joseph, a costat, în anul 1906, suma de 100.000 lei/aur.

5. Materialele de construcţie sunt, în cea mai mare parte, de provenienţă românească: zidăria este făcută cu pietriş din râul Prahova, piatra a fost extrasă din carierele de la Piatra Arsă şi Lunca Mare, piatra verde adusă de la Slănic, lemnul din pădurile din împrejurimi, iar cărămizile au fost coapte pe şantier.

6.Castelul Peleș este prima construcţie din România a cărei fundaţie este din beton.

Vezi şi https://republikanews.ro/cea-mai-salbatica-si-frumoasa…/

Vezi şi https://republikanews.ro/calendarul-admiterii-pentru…/

Vezi şi https://republikanews.ro/valentines-day-excursii-romantice/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa stirilekanlad.ro

Post-ul Lucruri mai puţin ştiute despre cel mai celebru castel din România. Se află în Prahova apare prima dată în republikaNEWS.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns