Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Lideri de grupări infracţionale repatriaţi de… pandemie – întâmpinaţi cu cătuşe!

lideri-de-grupari-infractionale-repatriati-de…-pandemie-–-intampinati-cu-catuse!
• În Prahova, „ziua Z” pentru traficanţi de droguri

 

F. T.

Ospitalitatea românească presupune, nu-i aşa?, să-l primeşti pe fiul rătăcitor, întors spăşit acasă, dacă nu cu viţelul cel gras tăiat, măcar cu pâine şi sare!
Dar, când este vorba despre infractorii goniţi din alte state, deci întorşi, fără voia lor, în ţară?
„Cu brăţări”, răspundem noi în locul anchetatorilor, care nu au dreptul să folosească un astfel de argou.
Scriem, aşadar, despre lideri şi membri ai unor grupări care acţionau în străinătate, dar, din cauza pandemiei, autorităţile altor ţări i-au trimis „la casele lor”. (A se citi, la arest, în unele cazuri).
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, la nivel naţional au avut loc, ieri, 386 de percheziţii, pentru prinderea şi tragerea la răspundere a unor astfel de infractori. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a numit data de ieri, 11 octombrie 2020, „Ziua Z”.
În marja acestor acţiuni de amploare fără precedent, potrivit unui comunicat al DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, „şi procurorii de la Antidrog, împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la crimă organizată, au efectuat, ieri, cinci percheziții în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din probatoriul administrat a rezultat că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei. După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare). În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 8 coli din hârtie tip A4, 3 bucăți de hârtie de diferite dimensiuni, 5 bucăți de șervețele și o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanțe psihoactive”.
Acţiunile procurorilor DIICOT şi ale poliţiştilor, declanşate ieri la nivel naţional, sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT (printre care şi structura din Ploieşti – n.n.). Acestea au vizat destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns