Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Ionuț Negoiță chiar i-a vândut Dinamo lui Cortacero, iar spaniolul nu îi mai poate returna clubul afaceristului! | DOCUMENT EXCLUSIV

ionut-negoita-chiar-i-a-vandut-dinamo-lui-cortacero,-iar-spaniolul-nu-ii-mai-poate-returna-clubul-afaceristului!-|-document-exclusiv

În ultima vreme tot mai mulți oameni de fotbal din România au speculat public că fostul acționar majoritar al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, nu ar fi vândut de fapt Dinamo lui Pablo Cortacero. Nimic mai fals! ProSport a verificat la Registrul Comerțului, iar spaniolul este acționarul majoritar al lui Dinamo. 

Situația financiară de la Dinamo este dezastruoasă! Pablo Cortacero îi amăgește pe dinamoviști că aduce milioane de euro în Ștefan cel Mare, dar adevărul este că acesta nu a mai virat nici măcar un euro de pe 13 august, când a împrumutat Dinamo cu o ultimă tranșă de 50.000 de euro (550.000 de euro în total). Această lipsă de implicare financiară a spaniolilor a născut multe speculații în fotbalul românesc. Diverși oameni de fotbal, specialiști și analiști au comentat pe marginea acestui subiect și au spus sub diverse forme că adevăratul patron al lui Dinamo este în continuare Ionuț Negoiță.

Cel mai recent, Mircea Rednic a declarat acest lucru la DigiSport: „Pentru mine, acest club încă nu a fost vândut! A fost dat în administrare. Au venit niște băieți care, după părerea mea, nu au nicio treabă cu administrativul, cu fotbalul!”. ProSport explică mai jos metoda prin care Ionuț Negoiță i-a cedat clubul lui Pablo Cortacero.

  • Apariția societății LOTUS: Înainte de venirea spaniolilor, Negoiță patrona Dinamo printr-o ”săgeată”. Societatea ”Lotus Perfect Products SRL”, cu administrator unic un anonim George Drăghia. Societatea și ”săgeata” Drăghia au fost inventați în momentul în care Ionuț Negoiță a fost obligat să îi achite lui Nicolae Badea datoria de două milioane de euro în schimbul acțiunilor luate de la ultimul în martie 2013. Având în vedere datoriile pe care Negoiță le are către Stat, dacă ar fi apărut de azi pe mâine cu două milioane de euro, ar fi putut avea probleme cu diverse controale financiare. Ionuț Negoiță a cedat controlul clubului societății în care șef era ”săgeata” sa. Drăghia era de fapt un simplu angajat al unui coafor din cadrul hotelul RIN patronat tot de Negoiță. Această metodă a mai folosit-o și Gigi Becali la FCSB. Latifundiarul îl folosea pe nepotul său, Vasi, ca patron în acte, dar de fapt tot Becali era cel care lua toate deciziile, iar ruda sa le punea în aplicare.
  • Cum a devenit Cortacero patron: În momentul în care Ionuț Negoiță și Pablo Cortacero au căzut de acord să tranzacționeze Dinamo, spaniolul a întâmpinat probleme în preluarea clubului. Legea sportului nu permite ca o structură sportivă să aibă acționariat străin. Acționarii trebuie să fie persoane fizice sau societăți din Romania. Abilii avocați ai lui Negoiță au găsit imediat soluția. Astfel, Cortacero i-a luat locul ”săgeții” George Drăghia și a preluat total controlul firmei LOTUS. Cortacero a fost făcut acționar majoritar și unic administrator al sociețății LOTUS (cea care deține Dinamo) și implicit are acum control total asupra clubului din Ștefan cel Mare. Cu alte cuvinte, spaniolul patronează Dinamo prin același artificiu prin care o făcea și Ionuț Negoiță.

Fiind vorba de un SRL, Cortacero este numit asociat unic, ceea ce este similar cu acționarul majoritar. Mai mult, acesta este și unic administrator al societății.

82% este pachetul de acțiuni deținut de Cortacero la Dinamo prin societatea LOTUS. Suporterii au 10% prin programul DDB, iar restul este deținut de Nicolae Badea și Cornel Dinu cu un procent de mai puțin de 1%

Pentru a descoperi în detaliu metoda de vânzare a clubului, reporterii ProSport au verificat informația la Registrul Comerțului și vă prezintă mai jos raportul scos de la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

În raport se poate vedea rolul pe care îl joaca Cortacero în societatea LOTUS
În raport se poate vedea rolul pe care îl joaca Cortacero în societatea LOTUS

Prezentăm mai jos întregul raport al societății ”LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL”, venit de la Registrul Comerțului

 

Raport Interogare – DINAMO by Răzvan Bucur

The post Ionuț Negoiță chiar i-a vândut Dinamo lui Cortacero, iar spaniolul nu îi mai poate returna clubul afaceristului! | DOCUMENT EXCLUSIV appeared first on Prosport.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns