Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

În ce a constat exercițiul ISU de la rafinăria Petrotel Lukoil. Mulți ploieșteni au crezut că e un accident major

in-ce-a-constat-exercitiul-isu-de-la-rafinaria-petrotel-lukoil.-multi-ploiesteni-au-crezut-ca-e-un-accident-major

Mai mulți ploieșteni ne-au sesizat, alarmați, că o coloană numeroasă de mașini de intervenție s-au îndreptat, în viteză spre rafinăria Petrotel Lukoil. A fost vorba doar de un exercițiu al ISU Prahova.

Comunicatul ISU Prahova:

În data de 29.10.2020, începând cu ora 10:00, pe amplasamentul rafinăriei S.C. Petrotel Lukoil S.A, se desfășoară un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situaţia producerii unui accident major.

Scenariul exerciţiului de intervenţie se referă la o explozie în zona rampei descărcare ţiţei la un vagon cisternă cu o capacitate de 68 mc, respectiv o explozie a vaporilor din interiorul acestuia. În urma exploziei se rupe partea superioară a cisternei şi se aprinde ţiţeiul. Vagonul face parte dintr-o garnitură cu zece cisterne CF, cinci dintre acestea fiind pline, la capacitate maximă. Din cauza exploziei, mai multe persoane care se aflau pe o rază de 30 m sunt rănite şi necesită ajutor medical calificat imediat.

Având în vedere riscul propagării incendiului la instalaţiile învecinate, precum şi numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, se vor pune în aplicare Planul de urgenţă externă al obiectivului și Planul roşu judeţean.

Totodată, 67 de pompieri militari și 10 elevi cu 7 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială de intervenţie pentru accidente colective şi calamităţi, 4 ambulanţe SMURD, 5 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 2 autospeciale de grupă operativă vor asigura intervenţia în situaţia simulată.

Articolul În ce a constat exercițiul ISU de la rafinăria Petrotel Lukoil. Mulți ploieșteni au crezut că e un accident major apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns