Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Grupul chinez Haier va construi o fabrică de frigidere în județul Prahova. Investiția se ridică la 53 de milioane de euro

grupul-chinez-haier-va-construi-o-fabrica-de-frigidere-in-judetul-prahova.-investitia-se-ridica-la-53-de-milioane-de-euro

Grupul chinez Haier va construi prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană în localitatea Ariceștii Rahtivani, din județul Prahova. Investiția totală se ridică la 53 de milioane de euro, din care 25 de milioane sunt ajutor de stat, potrivit unui comunicat al companiei de consultanță Deloitte.

Fabrica va avea o suprafață totală de 57.000 de metri pătrați și se va afla în apropiere de Ploiești, într-un parc industrial.

Lucrările vor fi finalizate în primăvara anului viitor.

Grupul Haier este unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume. Acesta a fost înființat în anul 1984 și este controlat de către statul chinez.

Haier este al doilea producător mondial de frigidere, după Whirlpool.

Sediul companiei se află în orașul Qindao, iar compania este listată pe bursa din Hong Kong.

De-a lungul anilor, grupul Haier a cumpărat mai multe companii occidentale de profil, ultima dintre acestea fiind preluarea diviziei de electrocasnice a General Electric în 2016, cu 5,4 miliarde de dolari, potrivit CNN Money.

Haier mai deține și brandurile Hotpoint, Candy, Aqua și Fisher & Paykel.

Pe lângă frigidere, Haier mai produce și aparate de aer condiționat, cuptoare cu microunde, telefoane mobile, calculatoare și televizoare.

România, hub de electrocasnice

În România mai produc electrocasnice grupul turc Arcelik – care deține brandul Arctic Găești, dar și grupul german Karcher – care produce aspiratoare la Curtea de Argeș.

Concomitent, italienii de la De Longhi au o fabrică de espressoare de cafea și electrocasnice mici la Cluj și au cumpărat la începutul acestui an o fabrică în județul Bihor.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns