Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Garda de Mediu propune suspendarea activității și amendă de 100.000 lei pentru ECO BURN PRAHOVA

garda-de-mediu-propune-suspendarea-activitatii-si-amenda-de-100.000-lei-pentru-eco-burn-prahova

Incineratorul Eco Burn din Parcul Industrial Brazi a fost din nou în vizorul inspectorilor de mediu care cer suspendarea activității și amendă în valoare de 100.000 de lei, se anunță  într-un comunicat al Comisariatului General al Gărzii de Mediu, postat pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit documentului citat, cu ocazia controlului care a avut loc la finalul lunii octombrie, au fost constatate următoarele neconformităţi:
– depozitarea, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale periculoase;
– nerespectarea termenului de stocare şi incinerare a deşeurilor medicale periculoase;
– acumularea de stocuri de deşeuri peste capacitatea autorizată.
Aceste neconformităţi reprezintă nerespectarea prevederilor autorizaţiei integrate de mediu, motiv pentru care operatorul a fost sancționat cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei. Totodată, a fost solicitată emiterea Notificării prealabile în vederea suspendării autorizaţiei integrate de mediu, către APM Prahova.
În cazul în care operatorul nu realizează măsurile impuse, în termenul de 60 de zile de la comunicarea Notificării prealabile, APM Prahova va suspenda autorizaţia integrată de mediu (şi implicit activitatea operatorului) până la realizarea în totalitate a măsurilor.
Precizăm că activitatea operatorului a mai fost suspendată în perioada 24.02 – 12.03.2020.
Totodată, menționăm că, în anul 2020, la GNM CJ Prahova au fost înregistrate 4 sesizări referitoare la activitatea acestui operator şi au fost efectuate 11 controale neplanificate, pe amplasament, care au vizat soluţionarea sesizărilor, verificarea realizării măsurilor impuse și controale efectuate cu alte autorităţi, se precizează în comunicatul Gărzii de Mediu.
În urma acestor controale, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 275 000 lei.

 

Post-ul Garda de Mediu propune suspendarea activității și amendă de 100.000 lei pentru ECO BURN PRAHOVA apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns