Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate! Mită de 800 de mii de euro

fostul-ministru-nicolae-banicioiu-a-ramas-fara-imunitate!-mita-de-800-de-mii-de-euro
Camera Deputaţilor a votat solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în guvernarea Ponta. Băncioiu ştia verdictul: nici măcar nu s-a apărat în plen, scrie adevarul.ro.

Au fost 202 voturi pentru ridicarea imunității și 12 împotriva cererii DNA.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputaţilor, miercurea trecută, o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru.

Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut în perioada 2012-2014 şi 2014-2015, când Bănicioiu a fost ministru.

DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputaţilor.

Potrivit procurorilor, „în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri şi ar fi primit direct, de la unul dintre aceştia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra ministrului Sănătăţii şi a funcţionarilor publici din cadrul acestei instituţii şi că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu”.

„Ulterior, aceeaşi persoană ar fi  primit de la aceiaşi oameni de afaceri,  prin intermediul unui complice, suspect în cauză,  suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de ministru, funcţie deţinută în perioada 05.03.2014-17.11.2015”, a mai transmis DNA.

Fostul ministru al Tineretului şi fost ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu este la al patrulea mandat de deputat, fiind ales de fiecare dată pe listele PSD. Din mai 2018, acesta a trecut la Pro România, partid condus de Victor Ponta.

Post-ul Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate! Mită de 800 de mii de euro apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns