Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Femeia care a murit după ce a fost plimbată între spitalele din Prahova, declarată deces Covid: ”Mi-au trimis-o pe mama într-o mașină frigorifică, direct la cimitir”

femeia-care-a-murit-dupa-ce-a-fost-plimbata-intre-spitalele-din-prahova,-declarata-deces-covid:-”mi-au-trimis-o-pe-mama-intr-o-masina-frigorifica,-direct-la-cimitir”

Libertatea a relatat povestea tragică a Ceciliei Pavel, 66 de ani. Bogdan Pavel, fiul femeii, spune că mama lui a fost trecută deces Covid și ”a fost adusă vineri, 9 octombrie, direct cu mașina frigorifică la cimitir”. Familia va depune luni plângere la poliție.

”Au trecut-o pe mama moartă Covid și ne-au dat cadavrul sigilat”, are puterea să povestească Bogdan Pavel.

”Test ieșit pozitiv, făcut cu câteva minute înainte să moară”

”Ni s-a transmis că i s-a făcut test la Spitalul Județean Ploiești cu câteva minute înainte să moară. Ar fi ieșit pozitiv”, spune fiul Ceciliei Pavel.

”Vineri am îngropat-o. A fost adusă direct la cimitir, cu mașina frigorifică”, afirmă Bogdan Pavel.

”Familia a solicitat efectuarea autopsiei. Luni urmează să depun plângerile la poliție și la Colegiul Medicilor”, spune el.

”Nu am primit nici un document medical”

De la Spitalul Județean Ploiești nu am primit nimic. De la Spitalul Movila am reușit să primesc o copie conformă cu originalul de pe biletul de externare și scrisoarea medicală aferentă, din 28 septembrie. Documentele fuseseră pierdute între spitale.

Bogdan Pavel:

Până la ora redactării acestui text, Spitalul Județean Ploiești nu a comunicat oficial nici un punct de vedere legat de decesul Ceciliei Pavel.

Managerul SJU a cerut ”un raport”

Într-un dialog cu reporterii Adevărul, dr. Sebastian Toma, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a precizat că a solicitat tuturor medicilor implicaţi un raport cu privire la situaţia pacientei.

Cecilia P. fusese diagnosticată cu coronavirus pe 12 septembrie, zi în care a şi fost internată la Spitalul Movila din Ploieşti, secţia exterioară de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Pe 28 septembrie, a fost externată, cu starea de sănătate ameliorată, dar în continuare slăbită. Timp de aproape o săptămână femeia s-a simţit bine. În noaptea de 2 spre 3 octombrie, femeia a început să se simtă rău.

Duminică, 4 octombrie, familia a sunat la 112 și Salvarea a transformat-o la Spitalul din Câmpina. ”Ne-au spus că e bacteria Clostridium Difficile”, spunea fiul femeii.

De acolo a fost transferată la Spitalul Orășenesc Băicoi.

Pe 5 octombrie, femeia a început să se simtă rău, a fost trimisă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, însă nu a fost reținută. S-a întors la Băicoi, însă starea medicală era foarte gravă. A ajuns din nou la SJU, unde s-a stins pe 6 octombrie, la ora 5.30.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns