Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) solicită interzicerea angajărilor la stat a celor care beneficiază de pensie și stimulent pentru cei care desfășoară activități cu risc

federatia-nationala-a-sindicatelor-din-administratie-(fnsa)-solicita-interzicerea-angajarilor-la-stat-a-celor-care-beneficiaza-de-pensie-si-stimulent-pentru-cei-care-desfasoara-activitati-cu-risc

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a transmis Guvernului României o listă de revendicări printre care se numără interzicerea explicită a angajărilor la stat în domeniul administrației publice a persoanelor care beneficiază de pensie de la bugetul de stat.

FNSA solicită o întrevedere cu reprezentanții Guvernului pentru discutarea unor revendicări în domeniul administrației publice, motivând inclusiv faptul că „ne aflăm în perioada premergătoare alegerilor parlamentare”.

FNSA a anunțat că va transmite lista de revendicări tuturor organizațiilor politice și va solicita sprijin pentru soluționarea lor.

Punctual, revendicările FNSA fac referire la:

  1. Promovarea și adoptarea unui proiect de lege pentru interzicerea explicită a angajărilor la stat în domeniul administrației publice a persoanelor care beneficiază de pensie de la bugetul de stat și interzicerea, în acest sector de activitate, a cumulului pensiei cu salariul.
  2. Acordarea voucherelor de vacanță la nivelul salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată, în vigoare şi a normei de hrană pentru salariații din administrația locală ca şi excepție de la aplicarea Art 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2011.
  3. Modificarea Legii nr. 153/2017, în conformitate cu propunerile organizaţiei noastre – articole care vizează salarizarea personalului care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi a auditorilor publici externi din cadrul Curţii de Conturi a României.
  4. Acordarea unui stimulent lunar pe perioada stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru salariaţii din administraţia publică care desfăşoară activităţi cu risc de infectare la COVID-19.
  5. Modificarea legislaţiei cu incidenţă asupra activităţii organizaţiilor sindicale: Legea dialogului social şi Codul Administrativ al României.
  6. Promovarea unui act normativ pentru coroborarea vârstei de pensionare pentru limită de vârstă a tuturor categoriilor de bugetari care ȋsi desfăşoară activitatea sub legi speciale şi/sau ȋn regim de incompatibiliăți.
  7. Modificarea şi reactualizarea legislaţiei privind înfiinţarea, funcţionarea şi salarizarea în cadrul societăţilor comerciale înfiinţate în cadrul unităţilor administrativ- teritoriale.
  8. Legiferarea posibilităţii instituţiilor din sectorul administraţie de a achiziţiona teste pentru salariaţi în vederea determinării infecţiei cu virusul COVID-19.

Articolul Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) solicită interzicerea angajărilor la stat a celor care beneficiază de pensie și stimulent pentru cei care desfășoară activități cu risc apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns