Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

EXIT POLL Ploiești | Rezultate alegeri locale 2020 | Cine ar putea câștiga Primăria Ploiești

exit-poll-ploiesti-|-rezultate-alegeri-locale-2020-|-cine-ar-putea-castiga-primaria-ploiesti

Cetățenii județului Prahova își aleg azi primarii, consilierii locali, președintele de consiliu județean și consilierii județeni în cadrul alegerilor locale din acest an. La Primăria Ploieștiului, lupta se anunță încinsă între candidatul PNL și cel al USR-PLUS. Primele estimări ale rezultatelor vor fi prezentate la ora 21.00, într-un EXIT POLL oficial.

Corecție: USR-PLUS are candidat propriu la Primăria Ploiești, pe Răzvan Enescu și nu este într-o alianță cu PNL, așa cum a apărut într-o versiune anterioară a acestui articol. USR-PLUS și PNL s-au aliat doar la Consiliul Județean.

UPDATE ora 19.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 43,07%. În total, au votat 281.704 de alegători.

Grafice cu prezența la vot la ora 19.00 în municipiul Ploiești. Foto: Captura ROAEP

UPDATE ora 18.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 39,40%. În total, au votat 257.705 de alegători.

UPDATE ora 17.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 35,68%. În total, au votat 233.338 de alegători.

UPDATE ora 16.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 31,98%. În total, au votat 209.168 de alegători.

UPDATE ora 15.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 28,46%. În total, au votat 186.125 de alegători.

UPDATE ora 13.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 20,78%. În total, au votat 135.914 alegători.

UPDATE ora 11.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 11,99%. În total, au votat 78.454 de alegători.

UPDATE ora 10.00. Prezența la vot în județul Prahova este de 7,91%. În total, au votat 51.787 de alegători.

Ploieștenii sunt chemați duminică la vot să-și aleagă primarul și consilierii locali în cadrul alegerilor locale 2020. Urnele s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00, atunci când ar urma să apară și estimările unui EXIT POLL realizat de CURS și Avantgarde.

La Primăria Ploiești, PNL îl susține la primărie pe fostul edil de acum 8 ani, Andrei Voloșevici (foto, stânga), în timp ce USR-PLUS mizează pe Răzvan Enescu, iar PSD și Pro România, pe Cristian Ganea (foto dreapta), actual viceprimar. Miza este uriașă, Prahova fiind multă vreme fief al PSD reprezentat prin familia Cozma.

La șefia Consiliului Județean se vor înfrunta Bogdan Toader – PSD-PRO România-PPU-SL, respectiv Iulian Dimitrescu – PNL-USR-PLUS.

Cum votăm la alegerile de duminică

La secția de votare mergeți cu actul de identitate (carte de identitate, buletin, pașaport, carnetul de serviciu pentru elevii din școlile militare). Nu contează cu ce act de identitate din cele menționate mai sus vă prezentați, important este ca el să fie valabil în ziua votului. 

Ajunși la secția de votare, veți prezenta actul de identitate operatorului de calculator, care îl va scana. După aceea, vă veți deplasa către membrii biroului electoral. Aceștia vă vor identifica pe lista electorală și veți da o semnătură. Abia apoi veți primi buletinele de vot. Este vorba despre patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și unul pentru președintele consiliului județean. 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis lista finală cu sediile secţiilor de votare la aceste alegeri locale din 2020.  Potrivit acestei decizii, românii vor vota în 18.794 de secții.

Pentru a afla la ce secție de votare vă puteți exprima opțiunea politică trebuie să completați un formular aflat pe site-ul AEP

Cum se desfășoară un EXIT-POLL

Mii de persoane au fost implicate duminică în cercetările care se desfășoară pe tot parcursul zilei, începând de la ora 7.00 – ora de deschidere a secțiilor de vot – și până la ora 21.00 – când se închid urnele.

Operatorii sunt prezenți la secțiile de vot din câteva mari orașe din țară pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le vor adresa o serie de întrebări legate de votul exprimat la alegerile locale din septembrie 2020. Discuția cu operatorii durează cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale.

Niciunul dintre alegători nu va fi întrebat detalii legate de identitate, precum numele, adresa sau alte date personale. Alături de operatorii din secțiile de votare, vor fi mobilizați mai mulți supervizori care vor avea rolul de a monitoriza permanent procesul de culegere a datelor și respectarea procedurilor.

Află la ce secție votezi dacă ești din Ploiești!

Urmăriți pe Libertatea:

live update cu prezența la vot la alegerile locale 2020

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns