Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Eurostat: România, printre statele UE în care producţia industrială a crescut în septembrie

eurostat:-romania,-printre-statele-ue-in-care-productia-industriala-a-crescut-in-septembrie

Producţia industrială a scăzut cu 0,4% în zona euro şi a înregistrat o creştere zero în Uniunea Europeană în septembrie, comparativ cu luna precedentă, pe fondul relaxării măsurilor destinate să limiteze pandemia de coronavirus (Covid-19), arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. În august, producţia industrială a crescut cu 0,6% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană.
Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale în septembrie, faţă de luna precedentă, au fost înregistrate în Cehia (4,1%), Slovacia (3,4%), Polonia (3,1%), Danemarca (2,5%), Ungaria şi Bulgaria (ambele cu 2,3%), Germania, Grecia şi Croaţia (toate cu 1,7%), Franţa şi România (ambele cu 1,5%), cel mai sever declin fiind consemnat în Italia (minus 5,6%), Irlanda (minus 4,7%) şi Portugalia (minus 3,8%).
În septembrie, comparativ cu perioada similară din 2019, producţia industrială a scăzut cu 6,8% în zona euro şi cu 5,8% în Uniunea Europeană.
Singurele creşteri în septembrie 2020 comparativ cu luna similară din 2019 au fost în Polonia (3,3%) şi Portugalia (2,5%), iar cel mai sever declin a fost în Irlanda (minus 13,6%), Germania (minus 8,7%), Olanda şi Franţa (ambele cu minus 6,1%).
România a înregistrat în septembrie o scădere anuală de 2,9% a producţiei industriale, similară cu declinul din august.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns