Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Elevii de la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Ploiești, diplomă de aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia”. Au proiectat un robot pentru alungat șoareci

elevii-de-la-colegiul-economic-virgil-madgearu-din-ploiesti,-diploma-de-aur-la-salonul-international-de-inventii-si-inovatii-,,traian-vuia”.-au-proiectat-un-robot-pentru-alungat-soareci

Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA” Timișoara , ediția a VI -a, organizat de Societatea Inventatorilor din Banat, s-a desfășurat în perioada 13-15 octombrie 2020 la Timișoara, iar elevii de la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Ploiești s-au dovedit cei mai buni.

Cercul de robotică din cadrul CEVM a fost reprezentat de o echipă de tineri inventatori la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA” Timișoara, ediția a VI -a, organizat de Societatea Inventatorilor din Banat, în perioada 13-15 octombrie 2020 la Timișoara.

„Echipa noastră a concurat la CLASA V: Protecția Mediului – Energie, cu invenția ROBO KROMAX – Robot pentru protejat incinte împotriva rozătoarelor și a altor dăunători, prin lansarea de bile către animalele aflate în mișcare. Autorii – Elevi: Neagu Loris, Șerban Beniamin, Dragu Malina, Alexandru Gabriel, Hagiu Vanessa, Radu Marius, Vizireanu Bogdan ; Profesori coordonatori: Constantinescu Nicoleta și Graur Aurel. Robotul are ca scop protejarea unei incinte de rozatoare”, a anunțat că Colegiul Economic Virgil Madgearu.

Robotul este proiectat să patruleze pe diferite trasee. „Când senzorul cu infraroșu detectează mișcare, de exemplu un șoarece, acesta declanșează sistemul de aruncare atașat robotului, care va lansa bile spre țintă. Nu mai sunt necesare otrăvuri sau capcane care sa extermine animalele, bilele gonind rozatoarele. Se evită, astfel, situațiile neplăcute, cauzate de necesitatea de a strânge corpurile animalelor omorâte de otravă sau capcane și se păstrează un mediu lipsit de substanțe chimice”, a mai explicat Colegiul Economic Virgil Madgearu.

Evenimentul s-a desfășurat ONLINE și s-a bucurat de participarea a peste 450 de inventatori.

Articolul Elevii de la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Ploiești, diplomă de aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia”. Au proiectat un robot pentru alungat șoareci apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns