Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

După Argeș, și în Prahova s-ar putea purta obligatoriu mască de protecție pe stradă. Anunțul prefectului, după ce județul a avut cele mai multe cazuri noi

dupa-arges,-si-in-prahova-s-ar-putea-purta-obligatoriu-masca-de-protectie-pe-strada.-anuntul-prefectului,-dupa-ce-judetul-a-avut-cele-mai-multe-cazuri-noi

Județul Prahova are miercuri cele mai multe cazuri noi de coronavirus – 101 în ultimele 24 de ore. Prefectul Cristian Ionescu a anunțat, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, că ia în calcul să propună purtarea obligatorie a măștii de protecție și în spațiile deschise în tot județul, iar o decizia se va lua joi, după hotărârea pe care o va adopta Guvernul astăzi.

”Mâine, când vom avea Hotărârea de Guvern, convocăm Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, punem în aplicare măsurile dispuse de Guvern și adaptăm acolo unde considerăm că trebuie luate alte măsuri, astfel încât să putem ține piept acestui număr în creștere de infectări”, a spus prefectul județului Prahova.

Cristian Ionescu a precizat că, deocamdată, nu se impune intrarea în carantină a unor localități din Prahova, chiar dacă a crescut foarte mult numărul cazurilor noi de coronavirus.

”Nu am primit de la Institutul Național de Sănătate Publică date care să indice depășirea unui număr minim raportat la mia de locuitori”, a adăugat prefectul.

Acesta a explicat și de unde vine creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus, care a pus județul Prahova pe primul loc la infectările confirmate în ultimele 24 de ore.

Avem un focar din 34 de persoane la o societate comercială, dintr-un total de 180 de teste. Avem aproximativ 40 de persoane care s-au prezentat la Spitalul Județean Ploiești, la UPU, cu diferite simptome asociate acestei boli și din ele cam jumătate au rezultat pozitiv. Diferența apare din testele pe care le-a efectuat fiecare persoană, la cerere, contra cost, din motive personale, probabil cei care pleacă în vacanță.

Cristian Ionescu, prefectul de Prahova:

Cristian Ionescu a mai spus că în Prahova este o răspândire comunitară, dar nu există o problemă la nivel local, principalul motiv pentru care a crescut numărul cazurilor fiind focarul din societățile comerciale, ”unde sunt aglomerări de persoane în spațiile închise, nu în spații deschise”.

Prefectul spune că deocamdată se ia în calcul doar
obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise și crede
că dacă toată lumea ar respecta regula aceasta, nu ar mai crește numărul
cazurilor de coronavirus.

”Se pare că 10-20% nu iau în serios boala, nu vor să respecte măsurile luate de Guvern. Să sperăm că, măcar de acum încolo, vor înțelege și vor respecta toate măsurile, ca să putem să dăm înapoi cu această evoluție nefericită”, a mai spus Cristian Ionescu.

Prahova ar fi al doilea județ în care s-ar decide purtarea obligatorie a măștii de protecție și pe stradă, după județul Argeș, unde măsura a fost deja decisă, dar se aplică de joi.

Ultima situație transmisă de autorități arată o nouă creștere a cazurilor noi de coronavirus: 1.182 de infecții cu COVID-19 anunțate miercuri, față de 1.151 de cazuri noi raportate marți.

48.235 de persoane au fost confirmate cu coronavirus din 26 februarie, când a fost anunțat primul caz în România, până miercuri 29 iulie. Peste 50% dintre aceștia s-au vindecat, iar în spitale mai sunt acum 6.926 de pacienți cu COVID-19.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns