Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Duminică sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

duminica-sunt-sarbatoriti-sfintii-arhangheli-mihail-si-gavril

Creştinii îi sărbătoresc astăzi pe conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor spre Rai, Sfinții Mihail și Gavril.

Conform tradiţiei, în această zi se face marea pomenire a tuturor morţilor din familie, iar credinţa populară spune că de Sfinţii Mihail şi Gavril nu se lucrează.

Arhanghelul Mihail este conducătorul oştilor cereşti-îngereşti, iar Arhanghelul Gavril a fost trimis de Dumnezeu la Fecioara Maria să-i dea vestea că îl va naşte pe Mântuitorul Iisus şi tot el a dus drepţilor Ioachim şi Ana vestea zămislirii Maicii Domnului.

În credința populară de la noi, Arhanghelul Mihail este un personaj mai venerat, în comparaţie cu Arhanghelul Gavril. El poartă, uneori, cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este dat să mai trăiască.

Articolul Duminică sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns