Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Dovada că deținuții de la Penitenciarul Ploiești mănâncă mai bine decât pacienții din spitalul județean. FOTO-Documente

dovada-ca-detinutii-de-la-penitenciarul-ploiesti-mananca-mai-bine-decat-pacientii-din-spitalul-judetean.-foto-documente

Spitalul Județean de Urgență Ploiești a anunțat, încă de săptămâna trecută, că va publica meniul zilnic destinat pacienților internați în unitatea medicală, ca reacție la imaginile făcute publice de cei internați. La solicitarea Observatorulph.ro, Penitenciarul Ploiești ne-a transmis meniul pe care îl primesc persoanele aflate în detenție. Diferențele nu sunt deloc de neglijat. Deținuții servesc la micul dejun: ceai, biscuiți, crenvurst de pui, margarină, pâine, iar pacienții internați la Spitalul Județean Ploiești ceai, pâine, unt și pateu.

21 octombrie 2020 – La Penitenciarul Ploiești masa de dimineață a inclus ceai, biscuiți, brânză, crenvursti de pui, margarină și pâine. La Spitalul Județean de Urgență Ploiești pacienții au primit ceai, pâine, unt 20 gr și pateu – 50 gr, iar la ora 10.00 au primit, supliment, 100 gr. cașcaval.

La prânz, deținuții de la Penitenciarul Ploiești au primit ca meniu ciorbă de fasole verde, varză călită cu coaste de porc și pâine. La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, bolnavii au primit ciorbă de zarzavat cu orez, ou, pui cu piure de cartofi, pâine și biscuiți, iar la ora 16.00 au primit un iaurt.

Seara, deținuții de la Penitenciarul Ploiești au primit mâncare de cartofi cu jumări și pâine, în timp ce pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au avut la meniu pui, mămăligă cu brânză Făgăraș 100 gr., pâine, orez cu lapte/iaurt.

Penitenciarul Ploiești: Pentru persoanele aflate în detenție cu diverse afecțiuni de sănătate, meniul a fost diferit numai la prânz și seara. La prânz, deținuții au primit ciorbă de pui, pilaf de orez cu carne de pui și pâine, iar seara au avut ca rație de hrană cartofi natur cu brânză telemea vacă și pâine. Meniul a fost diferit și pentru deținuții care au diabet. Aceștia au primit ciorbă de pui, mâncare de fasole verde cu carne de pui, supliment de brânză topită la ora 17.00), iar seara au avut griș cu lapte (supliment seara – crenvursti).

Spitalul Județean de Urgență Ploiești: Pentru pacienții cu afecțiuni cardio, renale și hepatitice – meniul de dimineață include ceai, pâine, unt (20 gr.) și un ou. La prânz, pacienții au primit ciorbă de zarzavat cu fidea, ou și mâncare de fasole verde, pâine fără sare 130 gr și biscuiți. Seara, meniul a inclus cartofi cu brânză de vaci, pâine fără sare și lapte.

Pacienții cu diabet au primit, dimineață, ceai, pâine fără sare, unt, pateu, 50 gr. sau brânză de vaci, existând un supliment  la ora 10.00 de 100 gr. brânză de vaci, iar la prânz ciorbă de fasole verde cu ou și mâncare de dovlecel cu pui și orez, precum și pâine fără sare.

La regimul pasat, pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești primesc dimineața ceai, la prânz – supă pasată de legume cu carne de pui, iar seara – supă pastă de legume cu carne de pui.

Sesizări pe bandă rulantă la Județean

Sesizările cu privire la meniul de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au curs pe bandă rulantă în ultimele luni, mai ales după ce persoanele cu suspiciune de Covid-19 au ajuns la izolatorul de la unitatea medicală și au constatat cu surprindere că nu primesc hrană, dar nici apă, deși, în unele cazuri, durata de așteptare a testului SARS-CoV-2 a fost și de 72 de ore. Recent însă lucrurile s-au schimbat.

Citește și: FOTO: Ce mâncare au primit pacienții de la spitalul județean din Ploiești după controlul de la Ministerul Sănătății: un ou și două felii de pâine

La scurt timp după ce imaginile transmise de cititori au fost făcute publice, conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a venit cu lămuri cu privire la meniul zilnic pentru pacienți, precizând că pentru persoanele aflate în izolator, pentru care nu este prevăzută normă de hrană, medicii fac chetă.

Citește și: Spitalul Județean de Urgență Ploiești a decis publicarea meniului zilnic pentru pacienți. Medicii fac chetă pentru hrana persoanelor din Izolator – foto

Articolul Dovada că deținuții de la Penitenciarul Ploiești mănâncă mai bine decât pacienții din spitalul județean. FOTO-Documente apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns