Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

De ce nu se publică zilnic situația covid pe fiecare localitate din Prahova? Explicația prefectului

de-ce-nu-se-publica-zilnic-situatia-covid-pe-fiecare-localitate-din-prahova?-explicatia-prefectului

Invitat la Observatorulph.ro LIVE, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a fost întrebat de ce nu se publică zilnic situația covid pe fiecare localitate din județ?

Acesta a declarat că publicarea acestei statistici nu este obligatorie prin lege, iar cifrele se schimbă de la o zi la alta și nu pot fi relevante decât la intervale mai mari de timp.

”Primăriile sunt informate zilnic cu privire la cazurile active de pe raza localităților, precum și rata de incidență, fiind luate măsuri în consecință. De exemplu, am anunțat în timp util când în nouă localități s-a intrat în scenariul roșu. Preferăm să facem publică o astfel de statistică săptămânal, după ce avem garanția cifrelor de la DSP, dar autoritățile locale pot decide să facă acest lucru zilnic”, a declarat prefectul Ionescu.

Întrebat  ce se întâmplă cu școlile din Ploiești, dacă se depășește rata de 3 cazuri active la mia de locuitori, prefectul a spus că un set de măsuri vor fi luate în 48, chiar și 72 de ore, iar unele școli, în funcție de statistica DSP ar putea continua să funcționeze în scenariul galben, nu să intre automat în cel roșu, cu ore exclusiv online (detalii AICI)

VIDEO Urmărește aici înregistrarea emisiunii Observatorulph.ro LIVE cu prefectul Cristian Ionescu despre scenariul roșu:

Articolul De ce nu se publică zilnic situația covid pe fiecare localitate din Prahova? Explicația prefectului apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns