Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Culmea birocrației în criza covid: O prahoveancă a primit după cinci zile rezultatul testului, deși acesta era gata după câteva ore de la prelevarea probelor!

culmea-birocratiei-in-criza-covid:-o-prahoveanca-a-primit-dupa-cinci-zile-rezultatul-testului,-desi-acesta-era-gata-dupa-cateva-ore-de-la-prelevarea-probelor!

După ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul ”Mesajul disperat al unei prahovence cu simptome puternice covid: ”Miercuri am fost testată, dar nici până astăzi nu știu rezultatul. DSP Prahova nu răspunde la telefon!” pacienta a primit rezultatul, acesta fiind negativ. Culmea, proba a fost prelucrată în aceeași de la recoltare, însă a durat cinci zile pentru ca rezultatul să fie trimis pacientei izolate la domiciliu de 9 zile!

O prahoveancă de 31 de ani și fratele său, s-au izolat la domiciliu după ce au început să aibă simptome de covid. Miercurea trecută, pe 21 octombrie, un echipaj de ambulanță le-a prelevat probe pentru testul de depistare a coronavirusului, însă până ieri, când observatorulph.ro a publicat sesizarea ei, nu a primit rezultatul.

Abia după ce cazul a devenit public, pacienta a primit, noaptea trecută, pe whatsapp, rezultatul testului: negativ.

Aceasta a observat că pe buletinul de analiză RT-PCR figurează ca dată a validării rezultatului 21 octombrie, adică aceeași zi în care i-a fost prelevată proba!

”Am primit rezultatul, la ora asta, pe whatsapp (n.r. 1:41). E negativ. Și al fratelui meu la fel. Este procesat în aceeași zi când a fost prelevat doar că a durat 5 zile să mă anunțe, timp în care am suferit acasă izolată fără tratament, de o altă afecțiune pe care nu o cunosc nici acum, am absentat de la muncă iar pentru persoane testate negativ NU se acordă concediu medical retroactiv pentru perioada de izolare.

Eu voi da spitalul în judecată cu siguranță. Pentru stresul prin care am trecut aceste zile, pentru că nu am avut acces la tratament din cauza izolării la domiciliu netemeinice și pentru că din această cauză nu pot beneficia nici de concediu medical pentru zilele pierdute la muncă” a fost mesajul cititoarei indignate de reacția întârziată a autorităților.

 

Articolul Culmea birocrației în criza covid: O prahoveancă a primit după cinci zile rezultatul testului, deși acesta era gata după câteva ore de la prelevarea probelor! apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns