Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Cu ce se laudă Avocatul Poporului din Prahova: a ajutat un cetățean să recupereze 57 de lei de la Primăria Lipănești

cu-ce-se-lauda-avocatul-poporului-din-prahova:-a-ajutat-un-cetatean-sa-recupereze-57-de-lei-de-la-primaria-lipanesti

Avocatul Poporului, serviciul Teritorial Ploiești, susține că a intervenit în litigiul pe care un cetățean îl avea cu Primăria Lipănești în urma căruia petentului i s-a restituit suma de 57 lei diferență (taxa judiciară).

Comunicatul Avocatului Poporului:

Printr-o petiție adresată Biroului Teritorial Ploiești, domnul B.P. a sesizat faptul că Primăria comunei Lipănești, județul Prahova, refuză să îi elibereze un Certificat de atestare fiscală care îi era necesar la cartea funciară.

Prin adresa nr. 5871/25.06.2020 Primăria Lipănești a comunicat acestuia faptul că Certificatul fiscal se eliberează numai dacă nu are datorii la bugetul local, iar în evidențele fiscale ale primăriei acesta figura cu un debit de 3000 lei, reprezentând amendă. Răspunsul nu a fost însă argumentat cu dispozițiile legale care prevăd această condiție la eliberarea certificatului fiscal.

Totodată petentul a sesizat și faptul că avea de încasat de la Primăria comunei Lipănești suma de  160 lei ce îi revine ca plată pentru taxele judiciare, conform unei hotărâri judecătorești și a depus mai multe cereri la Primăria comunei Lipănești prin care a solicitat compensarea sumei datorate ca impozit pentru anul 2020 cu suma pe care o avea de încasat, însă cererile sale nu au fost soluționate favorabil.

În acest context, petentul a considerat că refuzul compensării sumelor mai sus menționate era nejustificat, iar eliberarea certificatului fiscal solicitat nu avea nicio legătură cu amenda în sumă de 3000 lei, pentru anularea căreia pe rolul instanței de judecată se află deja un dosar în curs de soluționare și a solicitat sprijinul instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești pentru rezolvarea acestor probleme.

Urmare a demersurilor întreprinse de Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului, Primăria comunei Lipănești a aprobat compensarea impozitului aferent anului 2020, respectiv 103 lei cu suma de 160 lei, reprezentând taxa de timbru neutilizată, diferența de 57 lei urmând a fi restituită petentului.

Drept urmare, Primăria Lipănești a invitat petentul la sediul instituției în vederea compensării sumelor datorate cu cele pe care petentul le avea de încasat și restituirea sumei de 57 lei diferență (taxa judiciară), conform hotărârii judecătorești și totodată, l-a înștiințat pe acesta cu privire la emiterea Certificatului fiscal solicitat.

Cei care vor să se adreseze Avocatului Poporului Prahova se pot adresa Biroului Teritorial Ploiești exclusiv prin apeluri telefonice la numărul 0244-593227, transmițând petițiile prin poștă pe adresa Biroul Teritorial Ploiești, B-dul Republicii nr. 2-4, Intrarea H, camera 155, Municipiul Ploiești, județul Prahova sau pe adresa de e-mail avpprahova@avp.ro.

Articolul Cu ce se laudă Avocatul Poporului din Prahova: a ajutat un cetățean să recupereze 57 de lei de la Primăria Lipănești apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns