Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Controale la gaterele și depozitele de lemne din Prahova. Ce au descoperit polițiștii

controale-la-gaterele-si-depozitele-de-lemne-din-prahova.-ce-au-descoperit-politistii

50 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 11.000 de lei și amenzi de 99.000 de lei. Acesta este bilanțul acțiunii poliției intitulată ”ACTION DAY – FORESTRY”

Comunicatul IJP Prahova:

În cursul zilei de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, alături de reprezentanți ai altor structuri, au derulat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier și au confiscat 50 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 11.000 de lei.

La această operațiune au participat aproximativ 200 de polițiști, împreună cu 24 de jandarmi, 23 specialiști ai ROMSILVA și 3 reprezentanți ai Gărzii Forestiere.

Astfel, au fost executate 11 controale specifice pe linia provenienței, prelucrării, depozitării, valorificării și legalității transportului materialului lemnos.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 5 instalații de debitare a lemnului rotund, 10 depozite de material lemnos, fiind totodată controlate peste 278 de mijloace de transport.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 99.000 de lei (11 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 119 pentru abateri la alte acte normative).

Astfel, în urma controlului efectuat la un operator din comuna Măneciu, județul Prahova, s-a constatat faptul că agentul economic deține și prelucrează materiale lemnoase fără a respecta normele în vigoare.

De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos prezent în depozit, s-a constatat lipsa cantității de 45 metri cubi lemn și 5 metri cubi cherestea, fapt pentru care societatea a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii 171/2010, totodată fiind dispusă și confiscarea valorică a materialelor lemnoase în cauză.

Articolul Controale la gaterele și depozitele de lemne din Prahova. Ce au descoperit polițiștii apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns