Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Consiliul Județean al Elevilor Prahova cere autorităților să se pregătească pentru aplicarea șcenariului roșu în județ!

consiliul-judetean-al-elevilor-prahova-cere-autoritatilor-sa-se-pregateasca-pentru-aplicarea-scenariului-rosu-in-judet!

Conform ultimelor date declarate de Grupul de Comunicare Strategică, Prahova este în topul județelor afectate  de COVID-19

În județ se desfășoară activități de predare exclusiv online în aproximativ 50 de instituții de învățământ preuniversitar. Din aceste motive, Consiliul Județean al Elevilor Prahova face apel la directorii instituțiilor de învățământ și reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Prahova și restul autorităților locale competente să mobilizeze toate resursele necesare pentru a trecerea la învățământul exclusiv online, în cazul în care va fi nevoie să trecem prin această tranziție, care pare că se apropie din ce în ce mai repede.

Rata infectărilor este în creştere în judeţ.

Există semnale din partea elevilor prahovenică se înregistrează o scădere a calității actului educațional, din cauza unor probleme destul de grave, cum ar fi conexiunea slabă la internet sau lipsa de pregătire atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice în ceea ce privește folosirea platformelor de e-learning și multe altele. De aceea, trebuie să luăm toate măsurile ce se impun pentru a asigura o trecere lină la șcenariul trei de învățământ în cazul în care va fi nevoie.

„Fie că ne place să recunoaștem sau nu, a venit momentul la care toți ne gândeam cu groază: răspândirea accelerată a cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor prahoveni. Având în vedere faptul că în județul Prahova există zeci de unități care desfășoară activități didactice în format online și luând în considerare creșterea accelerată a cazurilor în rândul elevilor și cadrelor didactice, solicităm în mod expres autorităților publice competente și directorilor instituțiilor de învățământ din Prahova să înceapă cât mai repede demersurile pentru trecerea în șcenariul de învățare exclusiv online, astfel încât să garanteze că această tranziție nu va avea efecte negative asupra calității actului educațional. Nu ne putem permite să avem de-a face cu impedimente atunci cand va fi nevoie ca tranziția să fie făcută, având în vedere că un astfel de proces nu se face peste noapte, ci necesită foarte mult timp. Trebuie să conștientizăm că, în contextul actual, sănătatea tuturor actorilor implicați în procesul educațional este mai importantă decât orice!”, a declarat Robert Avram, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Vezi şi https://republikanews.ro/persoane-salvate-de-jandarmii…/

Vezi şi https://republikanews.ro/un-barbat-a-fost-externat-de-la…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Post-ul Consiliul Județean al Elevilor Prahova cere autorităților să se pregătească pentru aplicarea șcenariului roșu în județ! apare prima dată în republikaNEWS.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns