Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Ce faci dacă ești pozitiv la testul covid? Calvarul bolnavilor care nu au fost internați și sunt puși pe drumuri de o birocrație absurdă

ce-faci-daca-esti-pozitiv-la-testul-covid?-calvarul-bolnavilor-care-nu-au-fost-internati-si-sunt-pusi-pe-drumuri-de-o-birocratie-absurda

În contextul în care numărul prahovenilor care sunt testați pozitiv la coronavirus crește de la o zi la alta, ieri fiind raportate 122 de noi cazuri, statul român face ce știe el mai bine: își bate joc de pacienți!

Dacă aveți ghinionul să primiți vestea că în urma unui test RT-PCR sunteți infectați cu coronavirus, pregătiți-vă pentru ce e mai rău, chiar dacă sunteți asimptomatici sau aveți forme ușoare ale bolii.

Un cititor ne-a trimis anunțul postat de un medic de familie la intrarea în cabinetul său din Ploiești, cu traseul pe care trebuie să-l urmeze un pacient depistat pozitiv la testul covid, obligat să se izoleze la domiciliu, dacă nu a fost internat sau evaluat medical la spital.

Așadar, cu testul pozitiv în buzunar pacientul se prezintă la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești cu rezultatul de la laborator, carte de identitate și cardul de asigurat.

Citește și Crește îngrijorător numărul de infectări? Ai la îndemână o soluție sigură de acces la opinii medicale avizate

Întrebare: Cei care nu au mașini personale cum ajung la Movila? Cu taxiul, mijloacele de transport în comun? Cei care locuiesc în afara Ploieștiului nu trebuie să vină cu trenul sau microbuzul?

De la Movila, pacienții primesc o scrisoare medicală și trebuie să se deplaseze personal la sediul DSP Prahova, de pe strada Tache Ionescu, adică din centrul Ploieștiului. Întrebările de mai sus rămân valabile.

Citește și Cum poți intra în direct, pe internet, cu medicul Alin Scarlat. Avantajele consultației online

De la DSP, bolnavul primește o decizie de izolare, cu care trebuie să se deplaseze la medicul de familie pentru a primi un concediu medical de izolare, în termen de cel mult 30 de zile de la data emiterii deciziei.

Abia la finalul acestor drumuri un bolnav poate justifica angajatorului că a avut coronavirus și nu a stat acasă din alte motive!

FOTO: Noaptea minții! Traseul birocratic urmat de un pacient covid care nu a fost internat:

 

 

Articolul Ce faci dacă ești pozitiv la testul covid? Calvarul bolnavilor care nu au fost internați și sunt puși pe drumuri de o birocrație absurdă apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns