CCR discută sesizările PNL şi USR privind numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. Altă întrebare?

ccr-discuta-sesizarile-pnl-si-usr-privind-numirea-lui-florin-iordache-la-sefia-consiliului-legislativ.-alta-intrebare?

”Schimbarea la față” a PSD s-a vrut a se produce prin îndepărtarea celor mai contestați oameni din partid.

În realitate, nu au fost îndepărtați toți, pentru unii găsindu-se posturi nu doar călduțe, ci esențiale în funcționarea statului. Nicolae Bădălău – vicepreședinte la Curtea de Conturi și Florin Iordache în Consiliul Legislativ sunt doar două exemple.

În cazul celui din urmă, cunoscut și ca ”măcelarul legilor justiției” sau ”altă întrebare”, PNL și USR au contestat la CCR numirea acestuia.

Liberalii afirmă că Iordache nu a întrunit numărul necesar de voturi, susţinând că acesta a obţinut 185 de voturi, necesarul fiind de 234, el trebuind votat de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi nu doar a celor prezenţă. Ei susţin și că Florin Iordache nu îndeplineşte condiţia legală referitoare la buna reputaţie profesională şi morală, prevăzută de Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ.

Şi grupurile parlamentare ale USR au sesizat CCR privind numirile făcute de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, a anunţat liderul USR Dan Barna.

Florin Iordache a depus în 9 noiembrie jurământul ca preşedinte al Consiliului Legislativ.

Astăzi, CCR se va pronunța asupra lșegalității alegerii lui Florin Iordache.

Articolul CCR discută sesizările PNL şi USR privind numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. Altă întrebare? apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns