Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Câți polițiști în civil acționează în Prahova pentru depistarea persoanelor care nu poartă mască. Șeful IJP: ”Nu ne dorim sancționarea populației”

cati-politisti-in-civil-actioneaza-in-prahova-pentru-depistarea-persoanelor-care-nu-poarta-masca.-seful-ijp:-”nu-ne-dorim-sanctionarea-populatiei”

Chiar dacă masca de protecție nu este obligatorie în toate spațiile libere decât în nouă dintre cele 104 localități din Prahova, unde rata este mai mare de 3 cazuri active la mia de locuitori, în locurile publice aglomerate (piețe, stații de transport, gări, parcuri, etc) aceasta este obligatorie peste tot în județ, inclusiv în Prahova.

Potrivit unui raport al IJP Prahova, în contextul apariției pandemiei de COVID-19, polițiștii acționează cu precădere preventiv, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea și combaterea efectelor răspândirii virusului SARS-COV-2, fiind zilnic verificate societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări, fiind verificate autovehicule și mijloace de transport în comun.

Întrebat de observatorulph.ro câți polițiști acționează în civil pentru depistarea celor care ignoră legea privind combaterea covid, șeful IJP Prahova, comisar șef de poliție Marian IORGA, a declarat:

”Numărul polițiștilor în civil care acționează în teren variază, însă vă pot spune că la sfârșitul săptămânii trecute au fost aproximativ 60”.

Acesta a precizat că scopul polițiștilor nu este de a sancționa pe cei care nu poartă masca, ci pentru a-i face să înțeleagă necesitatea acestui mijloc de protecție pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

”Nu ne dorim sancționarea populației, vrem să fim parteneri. Este important ca oamenii să înțeleagă necesitatea purtării măștii în această perioadă dificilă”, a declarat șeful IJP Prahova.

Bilanțul IJP pe primele nouă luni ale anului arată că de la începutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent, au fost întocmite 104 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută de articolul 352 din Codul Penal.

Articolul Câți polițiști în civil acționează în Prahova pentru depistarea persoanelor care nu poartă mască. Șeful IJP: ”Nu ne dorim sancționarea populației” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns