Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Candidat la postul de primar într-o comună din Prahova, atacat cu spray lacrimogen de adversarii politici. Primarul: ”S-au intoxicat singuri”

candidat-la-postul-de-primar-intr-o-comuna-din-prahova,-atacat-cu-spray-lacrimogen-de-adversarii-politici.-primarul:-”s-au-intoxicat-singuri”

Războiul politic din comuna prahoveană Podenii Noi s-a lăsat cu intervenția poliției și a ambulanței, după ce reprezentanții a două partide adversare în campania electorală pentru alegerile locale s-au încăierat, joi, 10 septembrie, în plină stradă, chiar în fața căminului cultural. Cristian Stârpici, candidatul PNL pentru postul de primar, afirmă a fost atacat cu un spray iritant lacrimogen și a ajuns la spital. Primarul Mihai Alionte (PPU-SL) susține că, de fapt, el și echipa lui au fost atacați de adversarii politici, a informat Ziarul Incomod.

Polițiștii au fost solcitați să intervină de urgență, joi seară, în comuna Podenii Noi, în jur de 5.000 de locuitori, pentru a calma un conflict care a izbucnit pe stradă, între adversarii din campania electorală pentru alegerile locale 2020.

Cristian Stârpici, candidatul PNL la postul de primar, a declarat că fost atacat cu un spray iritant lacrimogen de către un bărbat din echipa adversă și a fost transportat de urgență la spital, cu răni în zona ochilor.

”Ne-a atacat fiul fostului vice”

”Am fost atacați pur și simplu, deși inițial ne-am salutat. Noi am mers acolo pentru că era o instituție publică, am vrut să vedem ce se întâmplă. Era primarul cu fostul vice. Montau mobilă, niște scaune. Ne-a atacat fiul fostului vice”, a explicat Stârpici.

Nu știu cu ce a dat, cu un spray, dar nu știu din care. Eu nici acum nu pot ține ochii deschiși. N-am crezut că poate durea atât de tare. Cei care au sărit în ajutorul meu și mi-au adus apă s-au iritat și ei pe mâini doar pentru că au pus mâna pe mine.

Cristian Stârpici:

Unul dintre martori a sunat la 112 și a solicitat ajutorul Serviciului de Ambulanță Prahova. Echipajul a acordat îngrijiri medicale bărbatului rănit la ochi și ulterior l-a transportat la spital pentru a fi evaluat de un medic oftalmolog.

De cealaltă parte, primarul în funcție al comunei, Mihai Alionte, în funcție din 2012, susține că, în realitate, el și echipa lui au fost atacați de adversarii politici!

”Era spray-ul lor. Ai dat în hol, ei au închis ușa și asta a fost”

”Eram în căminul cultural și montam mobilier pentru școală. Ne prinsese noaptea acolo și ei au venit să vadă ce facem. Ei au dat cu spray, era sprayul lor. Au dat acolo în hol, noi am închis ușa și s-au intoxicat singuri. N-am prea am văzut exact ce s-a întâmplat pentru că împreună cu mine era și copilul meu de șase ani, așa că m-am retras mai în spate să nu pățească ceva. E grav ce se întâmplă”,s-a apărat edilul fost PNL, acum candidat PPU-SL

”La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a identificat cele patru persoane implicate, respectiv patru bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani. Din  cercetări a rezultat faptul că unul dintre bărbați a utilizat spray-ul iritant lacrimogen, motiv pentru care două dintre persoanele împlicate în conflict au necesitat îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior, cele două persoane au fost transportate la spital, fără a necesita internare. Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impugn”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns