Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Campanie de phishing pe email, în numele Universității București. Nu deschideți atașamentul

campanie-de-phishing-pe-email,-in-numele-universitatii-bucuresti.-nu-deschideti-atasamentul

Adresele de email ale companiilor din România sunt asaltate, zilele acestea, cu mailuri privind o așa-zisă cerere de ofertă din partea Universității București.

În realitate, emailurile nu sunt trimise de Universitatea București iar atașamentul acestora conține un malware care poate afecta grav computerele.

”Salutări de la Universitatea din București,

În atenția:

Conform recomandărilor bune ale companiei dumneavoastră de către antreprenorul nostru, suntem Universitatea din București sub îndrumarea prof. Dr. Marian Preda.

Avem nevoie de oferta dvs. de prețuri pentru bugetul nostru 2020 (atașat).

Vă rugăm să trimiteți oferta în sau înainte de 21 octombrie 2020.

Multumesc si toate cele bune.”, este mesajul emailului fals.

Atașamentul este un fișier de tip ZIP, care conține viruși.

Campania de phishing de luna aceasta nu este singulară. Universitatea București a mai fost subiectul unei astfel de tentative false la începutul anului 2020.

Și atunci, hackerii s-au folosit de aceeași adresă de e-mail falsă – admin@hotmail.com, cu titlul „Cerere de ofertă – Universitatea din București”.

Potrivit unei analize demarate la vremea aceea de către reprezentanții CERT-RO și comunicate oficial către Universitatea din București, e-mailurile transmise „fac parte dintr-o campanie malware ce impersonează Universitatea din București, distribuind o aplicație executabilă cu capabilități de spyware, care colectează informații și credențiale de acces”, sub pretextul solicitării de oferte de produse de la diferite persoane fizice sau juridice.

Articolul Campanie de phishing pe email, în numele Universității București. Nu deschideți atașamentul apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns