Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Armenia cere ajutorul Rusiei pentru a-i asigura „securitatea”

armenia-cere-ajutorul-rusiei-pentru-a-i-asigura-„securitatea”

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan i-a cerut sâmbătă preşedintelui Vladimir Putin să înceapă consultări ”urgente” cu privire la ajutorul pe care Rusia îl poate oferi pentru a asigura securitatea ţării sale, aflată în conflict cu Azerbaidjanul asupra Nagorno-Karabah, relatează France Presse, preluată de Agerpres. Acest anunţ, de natură să provoace escaladarea conflictului, intervine după eşecul noilor discuţii între Armenia şi Azerbaidjan vizând stabilirea unei încetări a focului. „Prim-ministrul armean a cerut preşedintelui rus să înceapă consultări urgente pentru a determina natura şi cantitatea de ajutor pe care Federaţia Rusă îl poate oferi Armeniei pentru a-i asigura securitatea”, a anunţat Ministerul de Externe într-un comunicat. Rusia are o bază militară în Armenia. Ea este legată de Erevan printr-un tratat de apărare, dar a susţinut în trecut că acesta nu se extinde la regiunea separatistă Nagorno-Karabah.
În scrisoarea sa, Pashinyan a declarat că luptele se apropie de graniţele armene şi a acuzat din nou Turcia că sprijină Azerbaidjanul. Citând relaţiile bune între cele două ţări şi un tratat de prietenie, cooperare şi asistenţă reciprocă care le leagă din 1997, el a solicitat Moscovei ajutor. Ministrul armean de externe Zohrab Mnatsakanyan şi omologul său azer Djeihun Bairamov s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute la Geneva într-o încercare nereuşită de a găsi o soluţie la criza ce a făcut peste 1.250 de morţi în puţin peste o lună.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns