Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Angajații Direcției de Pază le solicită consilierilor județeni amânarea unei decizii privind desființarea instituției

angajatii-directiei-de-paza-le-solicita-consilierilor-judeteni-amanarea-unei-decizii-privind-desfiintarea-institutiei

V. Stoica

Pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Județean Prahova se află un proiect de hotărâre privind desființarea Direcției Județene de Pază Prahova, serviciu public de interes județean aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova. Colectivul Direcției Județene de Pază Prahova a transmis, prin intermediul presei, o scrisoare deschisă adresată consilierilor județeni, prin care solicită amânarea luării unei decizii care să aibă urmări extrem de dure pentru angajații direcției menționate.
„Domnilor consilieri județeni, miercuri, 27.01.2021, trebuie să hotărâți asupra oportunității desființării Direcției Județene de Pază Prahova, serviciu public de interes județean aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova.
Vă rugăm să prorogați hotărârea cu privire la desființarea acestei instituții, astfel încât aceasta să aibă la bază un studiu de impact economico-social în conformitate cu normele legale.
Totodată, facem următoarele precizări:
1.Economia prezentată din externalizarea Direcției, conform proiectului, este eronată întrucât din bugetul estimat asigurării funcționării Direcției Județene de Pază ar fi trebuit scăzute costurile și tarifele cu externalizarea.
2.Direcția Județeană de Pază Prahova propune o alternativă de reorganizare, constând în diminuarea cu peste 40% a cheltuielilor de personal și disponibilizarea a peste 50% din personalul TESA (vor rămâne 8 angajați TESA în loc de 17), astfel încât, în noua formulă, cheltuielile de funcționare să fie apropiate de tariful minim legal al unei firme private de pază.
3.O eventuală protecție pe viitor a salariaților, prin preluarea acestora de către o firmă privată, așa cum se propune, trebuie să ofere garanția că aceștia nu vor fi discriminați și supuși la posibile abuzuri în prestarea muncii de către angajatorul privat (neplata orelor de noapte, a orelor suplimentare, a sărbătorilor legale, respectarea programului de lucru etc.).
4.Având în vedere situația creată de pandemia mondială, este vitală atât continuitatea serviciului de pază cu personal instruit în acest sens, cât și protecția socială a angajaților care, în aceste vremuri, pot rămâne fără un loc de muncă.
Încheiem prin a face precizarea că, indiferent de hotărârile consilierilor județeni, indiferent de soarta Direcției Județene de Pază, această instituție rămâne pentru conducerea Consiliului Județean Prahova, pentru beneficiarii serviciului de pază și în primul rând pentru cetățenii județului Prahova, un partener de încredere”.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns