Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Anchetă în cazul unei femei din Prahova care a murit în cabinetul ginecologic, după o întrerupere de sarcină

ancheta-in-cazul-unei-femei-din-prahova-care-a-murit-in-cabinetul-ginecologic,-dupa-o-intrerupere-de-sarcina

O femeie de 45 de ani a murit luni, 22 septembrie, într-un cabinet medical privat din Ploiești, după ce a făcut un avort, scrie Ziarul Incomod. Medicul care a făcut procedura susţine, pentru ObservatorNews, că pacienta, gravidă în 12 săptămâni, a început să se simtă rău la o oră după intervenţie şi că a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să o salveze. Poliţiştii au deschis o anchetă.

Poliția a fost sesizată cu privire la cele întâmplate luni seară, în jurul orei 20.45. Trupul femeii, de loc din Băicoi, Prahova, a fost transportat Serviciul de Medicină Legală Prahova.

Potrivit procedurilor, polițiștii au deschis dosar pentru pentru ucidere din culpă. Cauza decesului va fi stabilită de medicii de la SML.

Medicul ginecolog al pacientei a explicat că “nici nu a avut sângerare. Zicea să îi dăm jos perfuzia şi să plece. Nu i-am dat-o şi, la puţin după aceea, a acuzat o stare de amețeală, pe care am pus-o pe seama medicaţiei pe care i-am dat-o. I-am pus o perfuzie pentru stările astea de ameţeală şi am ţinut-o sub observaţie”.

Totuşi, surse din anchetă spun pentru ObservatorNews că femeia nu a fost tot timpul sub observaţia medicului, ci ea ar fi fost lăsată să agonizeze minute în şir, doar cu femeia de serviciu lângă ea. Abia când starea ei s-a înrăutăţit ar fi revenit şi medicul ginecolog.

A făcut un accident acut, a făcut o convulsie şi apoi a intrat într-o comă. S-a sunat la salvare, a venit salvarea, între timp a făcut iar stop cardio-respirator, i-am făcut eu reanimare, a venit salvarea, a preluat reanimarea şi până la urmă nu s-a putut reanima.

Medicul ginecolog al pacientei:

Medicul: “Nu știu cauza decesului”

Medicul nu îşi explică ce s-a întâmplat, mai ales că pacienta nu avea probleme de sănătate: “Aştept examenul medico-legal. Cauza decesului nu o întrevăd, poate o hemoragie cerebrală ori un infarct, altceva, embolie eventual”.

Femeia nici nu a mai ajuns la spital. A murit în cabinetul ginecologic. Acasă o aşteptau doi copii. Încă de azi-noapte, poliţiştii au sigilat apartamentul în care funcţiona cabinetul, au ridicat ecograful şi au deschis o anchetă.

Iuliana Mihoc, prim-procuror adjunct, Parchet Judecătoria Ploieşti, a confirmat: “La ora 20.51 a survenit decesul unei femei în condiţii suspecte. S-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”.

Foto: Ziarul Incomod

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns