Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Alegeri parlamentare 2020. Cine sunt candidații în Prahova care deschid listele la Camera Deputaților

alegeri-parlamentare-2020.-cine-sunt-candidatii-in-prahova-care-deschid-listele-la-camera-deputatilor

Alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie, vor sta sub semnul Covid-19. După negocieri intense, formațiunile politice și-au definitivat listele de candidați. Observatorulph.ro vă prezintă astăzi candidații care deschid listele la Camera Deputaților în Prahova.

PNL deschide lista cu un candidat din București

Liberalii l-au desemnat pe Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, pe primul loc pentru Camera Deputaților. Cu domiciliul în București, ministrul Justiției a obținut un mandat de deputat, la alegerile din 2016, în circumscripția electorală nr.12 Călărași. În declarația de avere, postată pe site-ul Ministerului Justiției, a menționat că nu deține terenuri sau clădiri și a precizat că are un autoturism Honda Civic, an de fabricație 2019. Cătălin Predoiu a mai precizat în declarația de avere că deține ceasuri în valoare estimată de 5.000 de euro și obiecte de artă, cărți și tablouri în valoare de 10.000 de euro. La capitolul activitate în Parlament, în mandatul 2016-2020, deține un record: 231 de luări de cuvânt și 35 de propuneri legislative inițiate, dintre care 8 adoptate.

La PSD, negocieri pe ultima sută de metri

După rezultatul de la alegerile locale, liderii social-democrați de la Prahova au fost nevoiți să negocieze greu la nivel central pentru definitivarea listei de candidați. Șeful PSD Prahova, Bogdan Toader, ex-președintele Consiliului Județean Prahova, de profesie economist, figurează pe primul loc pentru un mandat la Camera Deputaților. La alegerile locale din 27 septembrie, Toader a obținut un mandat de consilier județean. În declarația de avere  a menționat că deține șase terenuri, dintre care două agricole și alte patru în intravilan, în Blejoi, Păulești și Ploiești, cinci dintre ele fiind primite moștenire, iar unul primit în baza unui contract de donație. Totodată a declarat că deține 3/8 din două apartamente primite moștenire în Ploiești. Ca venit anual a declarat că a obținut 164.268 de lei din indemnizația de președinte al Consiliului Județean Prahova.

La PMP, pe primul loc deputatul Cătălina Bozianu

Fost viceprimar al Ploieștiului în perioada 2008 – 2012 și actual parlamentar în mandatul 2016 – 2020, Cătălina Bozianu figurează pe site-ul Camerei Deputaților cu un număr de 22 de luări de cuvânt, 37 de declarații politice și 118 propuneri legislative, din care opt au fost promulgate ca legi. Potrivit declarației de avere postate pe site-ul Camerei Deputaților, Cătălina Bozianu deține un teren intravilan și o casă de locuit în Ploiești și că are un credit din 2008, scadent în 2043, în valoare de 130.000 CHF. Ca venit anual, Cătălina Bozianu a menționat indemnizația de deputat de 131.412 lei. Cătălina Bozianu a obținut, la alegerile locale din 27 septembrie, un mandat de consilier județean, însă a renunțat la această funcție înainte să fie validată.

La Pro România, pe primul loc Alexandru Iacobescu

La Pro România, lista de candidați este deschisă de Alexandru Iacobescu, de profesie economist, fostul manager al echipei CSU Asesoft Ploiești, considerat de presa centrală un apropiat al ex-parlamentarului Sebastian Ghiță. Asta probabil după ce, în declarația de avere depusă în octombrie 2016, înainte de alegerile parlamentare, Sebastian Ghiță, în calitate de candidat la Camera Deputaților, susținea că l-a împrumutat pe Alexandru Iacobescu cu 90.300.000 de euro și 9.000.000 USD.

Alianța USR PLUS deschide lista cu un candidat de la PLUS

Alianța USR PLUS a nominalizat, pe primul loc, pe lista candidaților pentru Camera Deputaților, pe Andrei – Răzvan Lupu (PLUS), de profesie avocat. Acesta a anunțat că s-a născut, a copilărit și a învățat în Ploiești. Potrivit listelor depuse la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31 Prahova figurează cu domiciliul în București. Andrei – Răzvan Lupu este absolvent al Facultății de Drept a Universității București și al Facultății de Științe Politice SNSPA. Deține funcția de membru în Biroul Național al Plus.

Foto – sursă Facebook

Articolul Alegeri parlamentare 2020. Cine sunt candidații în Prahova care deschid listele la Camera Deputaților apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns