Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Alegeri parlamentare 2020. Cine sunt candidații din Prahova aflați pe locul 3 pe listele la Camera Deputaților

alegeri-parlamentare-2020.-cine-sunt-candidatii-din-prahova-aflati-pe-locul-3-pe-listele-la-camera-deputatilor

Prahovenii sunt invitați la urne pe 6 decembrie, pentru alegerea viitorilor deputați și senatori. Observatorulph.ro continuă să vă prezinte candidații propuși de formațiunile politice pentru viitorul scrutin.

PNL Prahova l-a propus pe locul 3 la Camera Deputaților pe fostul deputat Mircea Roșca, care, în februarie 2015, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. În octombrie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis anularea condamnării de trei ani cu suspendare primită de fostul deputat și rejudecarea cauzei de la zero, dosarul fiind în prezent pe rolul Tribunalului Prahova. Potrivit documentelor depuse la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31 Prahova, Mircea Roșca este de profesie economist și a menționat că este consilier. În perioada 2000 – 2012, Mircea Roșca a ocupat, pe rând, funcțiile de consilier local la Comarnic, consilier județean și de vicepreședinte al CJ Prahova.

PSD Prahova a nominalizat-o pe locul 3 pentru Camera Deputaților pe fostul ministru al Mediului, Grațiela Gavrielescu, membru PPU-SL. Surpriza pentru social-democrați au observat că în ciuda nominalizării pe listele PSD, la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31 Prahova, PPU-SL a depus propria listă de candidați. Fost viceprimar al Ploieștiului, Grațiela Gavrilescu a devenit deputat în decembrie 2007, la acea dată fiind următorul supleant pe listele PNL. În 2008 a câștigat un nou mandat de deputat, pe listele PNL, în colegiul uninominal 3. La fel și la alegerile parlamentare din 2012. În iulie 2014 a declarat că a devenit deputat independent,  iar în septembrie 2014 a anunțat că face parte din grupul parlamentar ALDE, formațiune pe listele căreia a candidat în 2016, pentru un nou mandat de deputat. În iunie 2020 a anunțat că s-a înscris în PPU-SL, iar din februarie 2020 figurează ca membru în grupul parlamentar PSD. În declarația de avere a precizat că deține patru terenuri, dintre care trei primite moștenire, o casă de locuit în Ploiești, bijuterii și diverse obiecte de artă (prin succesiune) în valoare estimativă de 5.000 de euro. La capitolul datorii a menționat un credit contractat în 2016, scadent în 2028, în valoare de 160.977 lei. În declarația avere a mai precizat un venit anual din indemnizația de viceprim-ministru, ministru al mediului, în perioada ianuarie – septembrie 2019, în sumă de 126.222 lei, dar și indemnizația de parlamentar în perioada septembrie – decembrie 2019 în cuantum de 43.804 lei.

Alianța USR PLUS Prahova l-a propus pe locul 3 la Camera Deputaților pe Mihai Sandu, care a declarat, conform documentelor depuse la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31, că s-a născut în Prahova și că, în prezent, domiciliază în București. Candidează în cadrul Alianței din partea USR. Mihai Sandu a menționat ca profesie specialist Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene, Studii de Securitate, iar ca ocupație – șef Serviciu Relații Externe USR și consilier parlamentar. Pe pagina de Facebook, Mihai Sandu a precizat că este purtătorul de cuvânt al USR Prahova și că, din 2018, este consilier parlamentar al președintelui USR, Dan Barna. Totodată, Mihai Sandu a mai menționat că a fost consilier în Administrația Prezidențială, expert în Parlament și în Ministerul Afacerilor Externe.

La PMP Prahova pe locul 3 pe lista de candidați pentru Camera Deputaților figurează Cristian Goidan. Potrivit documentelor depuse la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31, Cristian Goidan domiciliază în comuna Drăgănești. La alegerile din 27 septembrie, Cristian Goidan a candidat la funcția de primar al comunei Drăgănești, dar și pentru un mandat de consilier local și un mandat de consilier județean. Conform declarației de avere, postate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Cristian Goidan deține un teren agricol, un teren forestier și un teren intravilan, precum și o casă de locuit la Drăgănești, bunuri primite moștenire, și a menționat că are un autoturism VW Bora (an de fabricație 2001 și o Skoda Octavia (2016), dar și un credit, scadent în 2024, în valoare de 94.995 lei. Ca venit anual a precizat că a obținut 36.000 de lei ca secretar la Școala Gimnazială Drăgănești, dar și 12.000 de lei ca asistent broker. La alegerile locale a câștigat un mandat de consilier local la Drăgănești.

Pro România l-a nominalizat pe locul 3 la Camera Deputaților pe Ion Marian Marin, domiciliat în Bușteni, care precizat, în documentele depuse la BEJ, ca profesie manager de hotel, iar ca ocupație șef de restaurant. La alegerile locale din 27 septembrie a candidat la funcția de primar al orașului Bușteni, iar potrivit declarației de avere, postate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, nu deține terenuri, case sau autoturisme. Venitul anual declarat, ca salariat este de 25.200 de lei.

Articolul Alegeri parlamentare 2020. Cine sunt candidații din Prahova aflați pe locul 3 pe listele la Camera Deputaților apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns